Bookbeat ja Storytel vertailussa – Katso kumpi on paras äänikirjasovellus

BookBeat ja Storytel ovat kaksi suosituinta äänikirjasovellusta, mutta kumpi on parempi?

Se selviää lukemalla tämä artikkeli!

BookBeat vs Storytel

Sekä Bookbeat että Storytel ovat normaalisti kuukausimaksultaan samanhintaisia eli 16,90 euroa /kk. Tämä kuukausihinta sisältää molemmilla rajattomasti kirjoja ja kuunteluaikaa. 

Bookbeatilla on myös basic tilaus, jonka hinta on 9,99 €/kk ja siihen sisältyy 20h kuunteluaikaa kuukaudessa. Molemmat äänikirjasovellukset tarjoavat myös kahden viikon ilmaisen kokeilujakson. 

Voit siis riskittä kokeilla kumpaa tahansa tai vaikka molempia.

Storytel Äänikirjat

Arvosana 5/5
Valikoima 200 000+ kirjaa
Kielivaihtoehdot: Suomi, Ruotsi, Englanti, Venäjä
Kirjojen määrä: Rajattomasti kirjojen kuuntelua
Perhetilaus: 4-9€/kk määrästä riippuen
Kokeilujakso: 14 päivää
Muuta: Helppo käyttöliittymä, 2x kuuntelunopeus, toimii offline-tilassa, kirjojen synkronointi eri laitteilla, torkku toiminto, kuuntelun nopeuden säätö, mahdollisuus kirjanmerkkeihin. Kattavin palvelu

BookBeat Äänikirjat

Arvosana 4,5/5
Valikoima 100 000+ kirjaa
Kielivaihtoehdot: Suomi, Ruotsi, Englanti
Kirjojen määrä: Rajattomasti kirjojen kuuntelua
Perhetilaus: lisämaksu 4,90€ per käyttäjä
Kokeilujakso: 14 päivää
Muuta: Helppo käyttöliittymä, basic taso 9,90€/kk – jolla kuuntelua 20h/kk, toimii offline-tilassa, lukulista, kirjojen synkronointi eri laitteilla, torkku toiminto, kuuntelun nopeuden säätö, mahdollisuus kirjanmerkkeihin. Mahdollisuus ostaa kirjoja.

Palvelut testissä

Heti ensiksi täytyy todeta että palvelut ovat pintapuolisesti hyvinkin samanlaisia, joskin eri käyttäjille merkitseviä eroja löytyy kun tarkastellaan näitä äänikirjapalveluja hieman tarkemmin. Molemmat palvelut ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisilla markkinoilla ja jatkaneet palvelujensa kehitystä parempaan suuntaan.

Kirjavalikoima

Näiden kahden palvelun kirjavalikoima eroaa jonkin verran toisistaan, joskaan kummankaan palvelun kirja-arsenaali ei jätä käyttäjää varmastikaan kylmäksi. Molemmat palvelut tarjoavat sekä ääni- että e-kirjoja.

Storytel: Storytelin valikoimista löytyy huikeat 150 000 äänikirjaa ja kymmeniä tuhansia e-kirjoja. Sovelluksesta tuntuu löytyvän todella hyvä valikoima kirjoja aina self-help kirjoista, uusiin dekkareihin, klassikoihin, fantasiakirjoihin, tietokirjallisuuteen ja elämänkertoihin. Storytelistä löytyy myös paremmin uusia kansainvälisiä bestseller-kirjoja BookBeatiin verrattuna. Valikoiman laajuus miellyttää varmasti monipuolista kirjallisuutta arvostavaa himolukijaa. Kielivaihtoehtoina toimii Suomen kielen lisäksi Englannin, Ruotsin ja Venäjän kielet. Storytelin valikoima on ehdottomasti äänikirjapalvelujen parasta.

BookBeat: BookBeat tarjoaa lukijalleen yli 100 000 äänikirjan valikoiman. Palvelun kirjastosta löytyy monipuolinen valikoima erilaista kirjallisuutta. Valikoima ei ole ehkä yhtä laaja kuin Storytelillä, mutta näiden palvelujen tarjonnasta löytyy yksilöllisiä eroja – voi olla että suurin osa sinua kiinnostavista kirjoista löytyykin BookBeatin tarjonnasta. Etenkin, jos pidät uusista suomalaisista julkaisuista, BookBeat on varma valinta sinulle. Kirjoja löytyy Suomen, Englannin ja Ruotsin kielillä. Kokeilujakso auttaa hahmottamaan itselle soveltuvaa kirjavalikoimaa, ja kannattaakin siis kokeilla molempia sovelluksia kokeilujakson verran.

Hinnoittelu

BookBeatin ja Storytelin hinnoitteluperiaate on hyvinkin samanlainen. Molemmat palvelut tarjoavat kiinteähintaisen kuukausimaksuperusteisen tilauksen, jolla voi lukea tai kuunnella äänikirjoja missä tahansa. Maksu tapahtuu lisäämällä kortin tiedot sovellukseen, jolloin palvelu veloittaa automaattisesti kerran kuukaudessa, valitun paketin hinnan. Palvelun voi keskeyttää koska tahansa.

Sekä Storytel että BookBeat tarjoavat 14 päivän ilmaista kokeilujaksoa käyttäjilleen. Kokeilujaksot kannattaa ehdottomasti hyödyntää molemmilta palveluilta ja testata kummasta palvelusta pitää eniten.

Molemmat palvelut tarjoavat rajattomalla käytöllä ja kuuntelulla varustetun kuukausipaketin hintaan:

  • Storytel 16,90 €
  • BookBeat 16,90 €

Lisäksi BookBeat tarjoaa käyttäjilleen rajallisemman, 20 tuntia kuukaudessa sisältävän tilauksen hintaan:

  • BookBeat Basic 9,90 €

Perhetilaus

Kun kyseessä on kaksi tai useampi käyttäjä, palvelujen hinnoitteluissa on suuriakin eroja. BookBeatin 16,90 maksavaan premium-tiliin saa lisättyä neljä käyttäjää 4,90e lisähintaan per käyttäjä.

BookBeatin perhehinnoittelu:

  • 2 käyttäjää – 21,80 €
  • 3 käyttäjää – 26,70 €
  • 4 käyttäjää  31,60 €

Storytelin perhetilaus toimii hieman eri tavalla. Storytelin perhehinnoittelu:

  • 2 aikuista ja kaksi lasta – 20,99 €
  • 3 aikuista ja 3 lasta – 25,99 €

Sovellus

Molemmat sovellukset on saatavilla Android- ja iOS-laitteille, lisäksi Storytelin sovellus toimii myös windows-puhelimissa.

Toimintoja ajatellen sovelluksissa ei ole sen suurempia eroja. Molemmissa sovelluksissa onnistuu kirjojen kuuntelu ja luku offline-tilassa tai suorastriimaus. Kummatkin palvelut tarjoavat kirjanmerkit, muistiinpanot, suosikkilistat ja nukahtamistoiminnon. Molemmista sovelluksista löytyy myös liuta muita ominaisuuksia, kuten kuuntelun nopeuden säätö ja kirjojen synkronointi eri laitteilla (pääset jatkamaan siitä kohdasta mihin jäit).

Ainoa ero sovelluksilla on, että BookBeat tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa yksittäisiä kirjoja.

Storytel tarjoaa myös sovelluksen käyttöön heidän omaa lukulaitetta. Laite on kevyt, kirjan kokoinen näppärä pikku vekotin, jolla voi helposti lukea kirjoja käsiä rasittamatta.

Käyttöliittymä

Kuten tarkasteltiin, valikoimassa ja hinnassa ei näiden kahden keskellä ollut merkittäviä eroja. Siksi suurin yksittäinen tekijä sovellusten välillä saattaakin olla sovelluksen käyttäjäystävällisyys. Toki käyttäjäystävällisyyden määrittäminen on hyvin subjektiivista, joten tämä on mahdollisimman puolueeton arvio sovelluksen käyttäjäkokemuksesta:

Helppokäyttöisyys:

Molemmat palvelut ovat suunniteltu todella käyttäjäystävällisiksi ja tämä näkyy heti ensimmäisellä käyttökerralla. Molemmissa sovelluksissa on samankaltainen käyttöliittymä; uusia ja mielenkiintoisia kirjoja on helppo löytää, erilaisia kuuntelutoimintoja on vaivatonta käyttää ja sovellusten oppiminen ei vaadi hermojen menettämistä. Palvelut ovat siis samalla tasolla tätä tarkastellessa.

Toiminnot:

Molemmissa sovelluksissa on liuta erilaisia toimintoja, ja molemmat takaavat käytännössä kaikki samat ominaisuudet. Tämänkin osalta peli menee tasan näiden kahden kesken.

Design:

Ulkoasussakaan ei ole suuria eroja, molemmat sovellukset noudattavat hyvin minimalistista ja selkää ulkoasua. Värimaailma on molemmissa vaaleahko. Sovellukset muistuttavat käyttäjäkokemukseltaan Netflix-palvelua.

Peruutus ja kokeilujakso

Sekä Storytel että BookBeat tarjoaa uusille käyttäjille 14 päivän mittaisen kokeilujakson. Kokeilujakson voi aloittaa lataamalla sovelluksen ja kirjautumalla käyttäjäksi lisäämällä yhteystiedot yms. Sovellusten käyttö vaatii myös toimivaa pankki- tai luottokorttia. Jos kokeilujakson peruuttaa tuon 14 päivän aikana, palvelusta ei tarvitse maksaa mitään.

Muutoin palvelu laskutetaan kuukausittain ja peruutus on molemmissa palveluissa mahdollista koska tahansa – ilman sitoutumista.

Yhteenveto

Molemmat sovellukset tarjoavat käyttäjilleen vastinetta rahoilleen. Markkinoiden parhaat sovellukset tarjoavat samankaltaisia ominaisuuksia ja hyvinkin samanlaisen käyttöliittymän. Storytel voittaa tasaväkisen vertailun niukasti laajalla kirjavalikoimallaan sekä perhehinnoitteluperiaatteellaan, joskaan ei voida sanoa että kyseessä olisi parempi palvelu. Monelle suomalaiselle BookBeatin kattava valikoima suomalaisia uutuuskirjoja voi olla tärkeämpää kuin saatavilla olevien kirjojen määrä. Kokeilemalla molempia selvität kumman palvelun kirjavalikoimasta pidät eniten.

Storytel 14 päivän ilmainen kokeilujakso

BookBeat 14 päivän ilmainen kokeilujakso