Puhelinliittymät
~
VPN-palvelut
Äänikirjat

Oletko etsimässä halvinta puhelinliittymää netillä? 

Liittymävertailumme auttaa löytämään ominaisuuksiltaan juuri sinulle sopivimman liittymän.

Tee vertailu ja löydä halvin puhelinliittymä netillä!

Selaa liittymätarjouksia ja vertaile ominaisuuksia

Edullisin 4G-liittymä nopealla netillä

Edullisin liittymä on aina henkilökohtainen ja riippuu aina käyttötarpeistasi. ​​Alla kuitenkin pari helpotttavaa esimerkkiä:

Keskivertokuluttajalle – ​​​​Suomen edullisin 4G-liittymä tavalliselle käyttäjälle on ehdottomasti Moi Mobiilin Kuuden Euron Simmi-liittymä. Liittymän kuukausimaksu on vain 6 euroa. Netti on todella nopea ja toimii maan kattavimmassa DNA:n puhelinverkossa. Dataa voi käyttää 4Gt asti kuukaudessa, joka riittää hyvin peruskuluttajalle. Puhelut ja tekstiviestit veloitetaan käytön mukaan ja niiden minuuttihinta on myös markkinoiden edullisin.

​Aktiiviselle netinkäyttäjälle – ​​Tällä hetkellä edullisin 4G-liittymä nopealla ja rajattomalla netillä on Telia Rajaton 100M. Se sisältää myös 1200 minuuttia ilmaista puheaikaa kuukaudessa. Kuukausimaksu on vain 22,90 euroa kuukaudessa. Liittymä ei vaadi sitoutumista.

​Paljonko säästän ​ottamalla liittymätarjouksen?

​Teet selkeää säästöä vaihtamalla liittymää ja ottamalla tarjouksen. ​Melkein kaikki tarjoukset ovat saatavilla ilman määräaikaisuutta. Huomioi että tarjoushinta on voimassa yleensä 6-24kk ajan, jonka jälkeen kannattaa vaihtaa liittymää ja ottaa uusi tarjous.

​Esimerkiksi Saunalahti Huoleton Premium 150M-liittymän tarjoushinta on tällä hetkellä 29,90e/kk ja tarjoushinta on voimassa 12kk ajan. Tämän jälkeen liittymän hinta on 33,90e/kk. Vuodessa säästöä tulee siis 48 euroa!

Säästöä tulee yleensä liittymästä riippuen noin 20-100 euron verran vuodessa. Uuden liittymän saa tilattua alle 5 minuutissa, joten voisi sanoa että vaihto on enemmän kuin kannattavaa.

Liittymätarjous on yleensä noin 5-20% normaalihintaa edullisempi.

Huomioi seuraavat seikat ​- niin säästät rahaa!

​Puhelinliittymää ostaessa kannattaa aina pohtia omaa netin, puheluiden ja tekstiviestien käyttöä, sillä nämä kolme käytännössä määrittävät kuinka suureksi puhelinlaskusi tulee muodostumaan.

Puhelinliittymän hinta muodostuu:

  • Netin käytöstä. Tarvitsetko rajatonta dataa?
  • Puheluista ja tekstiviesteistä. Puhutko paljon?
  • Kuukausimaksusta. Ei kannata maksaa turhasta!
  • Avausmaksusta

Pohdi siis mihin päivittäinen puhelimesi käyttö painottuu ja mitä ominaisuuksia liittymältä tarvitset.

​Kiinteä kuukausihinta

​Kannattaa ottaa liittymä jossa on kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään ylimääräistä. Kuukausihinta nousee sitä korkeammaksi, mitä enemmän ominaisuuksia puhelinliittymä sinulle tarjoaa.

​Internetin nopeus

​4G-liittymä on ehdoton valinta mikäli käytät aktiivisesti sosiaalista mediaa, videotoistopalveluja tai spotifyä. 4G-netin nopeus riittää useimmiten myös jaettavaksi kodin muille laitteille kuten tietokoneille.

3G-liittymä on hyvä valinta, jos käyttösi on lähinnä sähköpostin katsomista ja satunnaista netin ja sosiaalisen median selailua.

​Rajaton 4G-liittymä vai ​datankäytön mukaan veloitettu​?

​Mikäli käytät päivittäin video- tai suoratoistopalveluja kuten youtubea, kannattaa ehdottomasti hankkia netti ​​​rajattomalla datalla. Päivittäisellä käytöllä kuukausittaisen datan määrä nousee helposti useisiin kymmeniin gigatavuihin.

Jos sinulla on rajoitetusti dataa käytettävissä ja ylität jatkuvasti kuukausittaisen sallitun määrän, tulee liittymän lopullinen hinta nousemaan huomattavasti rajatonta liittymää korkeammaksi. Erikseen veloitettuna data on kallista.

​Peruskäyttäjälle tosin riittää usein pienempi datapaketti. Etenkin jos et käytä kovinkaan usein video- tai suoratoistopalveluja. Uutisten lukeminen ja netin selaaminen ei kuluta läheskään yhtä paljoa dataa.

Voit aina tarkistaa nykyisen datankäyttösi puhelimesi asetuksista kohdasta mobiilidata ja datankäyttö.

​Puheaika​ ja tekstiviestit

​Monet hoitavat puhelut ja tekstiviestit netin kautta toimivilla sovelluksilla (whatsapp, telegram jne), jolloin tarvetta rajattomille puheluille ja viesteille ei ole. Ei siis kannata maksaa ylimääräista kuukausiveloitusta palvelusta, jota et käytä.

Mikäli hoidat puhelut ja viestit perinteiseen tapaan puhelinverkon kautta, ja puhut päivittäin kymmeniä minuutteja puhelimessa – kannattaa tottakai hankkia liittymä rajattomalla puheajalla ja viesteillä.

Määräaikainen sopimus – vai ei?

​Määräaikaisia sopimuksia ei Suomessa tänä päivänä oikeastaan ole, joten voit huoletta vaihtaa liittymää aina kun parempi tarjous on saatavilla kilpailevalta operaattorilta.

​Tarjoushinnan päättyessä

​Kun liittymätarjous päättyy, kannattaa ehdottomasti vaihtaa uuteen liittymätarjoukseen. Liittymän vaihto vie vain muutaman minuutin netin kautta tilattuna ja operaattorista riippuen avausmaksu on vaivaiset 3-5 euron luokkaa. Vuositasolla säästöä tulee kymmeniä, jollei satoja euroja, joten avausmaksun määrä vuodessa on juuri mitätön.

FAQ

Mikä on halvin puhelinliittymä netillä juuri nyt?

Suomen edullisin 4G-liittymä tavalliselle käyttäjälle on ehdottomasti Moi Mobiilin Kuuden Euron Simmi-liittymä. Liittymän kuukausimaksu on vain 6 euroa.

Mikä on halvin puhelinliittymä rajattomalla netillä?

Katso halvin puhelinliittymä rajattomalla netillä ajantasalla olevasta vertailustamme.

Kuinka puhelinliittymän vaihtaminen onnistuu?

Puhelinliittymän vaihtaminen on nopeaa ja helppoa. Uusi operaattori hoitaa vanhan liittymän irtisanomisen ja toimittaa uuden SIM-kortin.