VPN vertailu

VPN vertailu auttaa valitsemaan parhaan VPN-palvelun. VPN-palvelu tuo turvaa ja takaa anonymiteettisi verkossa.

Virtuaalisen erillisverkon käyttö takaa turvallisen nettisurffailun. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa ja hyödyttääkö VPN-palvelun käyttö kaikkia netinkäyttäjiä? Tältä sivustolta voit lukea lisää VPN-palvelun eduista ja siitä, miksi sinunkin kannattaa hankkia VPN kaikille kotitaloutesi laitteille.

Jokainen palvelu on käyty vielä kattavammin läpi taulukoiden alapuolelta.

1. NordVPN – Laadukas, turvallinen ja nopea kestosuosikki

Windows |Mac | Android | iOS | Linux

NordVPN:n nykyiset tuotteet vastaavat tai voittavat kilpailun melkein jokaisella alueella.

Tämän yrityksen arsenaaliin kuuluu yli 5500 palvelinta noin 60 maassa, 2048-bittinen salasu, 6-laitteen tuki vakiona, vahva DNS-vuotosuojaus, killswitch-toiminto, välityspalvelinlaajennukset Chrome- ja Firefox-selaimille, ja maksuvaihtoehdoilla, jotka sisältävät Bitcoinin, Paypalin ja luottokortit.

NordVPN sisältää myös nopean ja älykkään DNS-tyyppinsen SmartPlay-ominaisuuden, jota voidaan käyttää kiertämään maantieteellisiä rajoituksia ja poistamaan lukumäärän suoratoisto- ja muita palveluita.

Lukuisat suorituskykytestaukset osoittavat, että NordVPN tarjoaa taatusti toimivaa palvelua, jonka yhteydet eivät pätki tai katkeile. Latausnopeuksissakin NordVPN päihittää suurimman osan kilpailijoista kaikissa maantieteellisissä paikoissa, aivan kauimpia kaukoyhteyksiä lukuunottamatta.

Käyttöliittymä on suurilta osin todella sulava ja helppokäyttöinen. Pieniä puutteita toki löytyy, kuten kohdekaupunkeja, joita ei ole lueteltu aakkosjärjestyksessä, tai erikoistoimintojen etsiminen valikosta jätti kädet raaputtamaan päätä toviksi. Mutta loppupeleissä nämä ovat melko vähäisiä miinuspisteitä.

NordVPN: llä on saatavana useita vaihtoehtoja, kuten kuukausittaiset tilaukset ja erinomainen kahden vuoden erikoistarjous. Jos kokeilla palvelua ennen sitoutumista, NordVPN antaa 30 päivän rahat takaisin -takuun. Joten jos haluat jotain paljon parempaa , NordVPN olisi ilmeinen valinta.

Loppuarvio

L

Laadukkaat sovellukset mobiilissa ja tietokoneella

L

Jopa 6 laitetta kilpailukykyiseen hintaan

L

Erinomaiset tulokset kansainvälisissä testeissä

K

Käyttöliittymän täydellinen hallitseminen vaatii aikaa

24 kuukautta – 3,11€/kk
12 kuukautta – 6,22€/kk
1 kuukausi – 10,64€/kk

Katso lisää!

2. Surfshark – Huippunopea VPN edullisella hinnoittelulla

Windows |Mac | Android | iOS | Linux

Britannian Neitsytsaarilla sijaitseva Surfshark on rennosta ja leikkisästä brändistä. Mutta kun on kyse on sinun ja online-identiteettisi turvallisuudesta, surfshark tarjoaa luotettavaa palvelua vakavin ottein.

Jos olet se, joka helposti hämmentyy ja ahdistuu monimutkaisten valikoiden, säätämisen ja lukemattomien vaihtoehtojen takia, Surfshark – voisi olla ihanteellinen VPN sinulle. Se pitää käyttöliittymänsä täysin minimalistisena ja vailla komplikaatioita. Sovelluksessa näet ainoastaan vaihtoehdot; ´pikayhteys´, ´kaikki sijainnit´, mukana on ´asetukset-kuvake´, eikä mitään muuta. Onko kyseinen yksinkertaisuus siunaus tai haittapuoli, riippuu täysin siitä millaista palvelua ja käyttöliittymää olet hakemassa.

Perusteet ovat paikoillaan aloittelijoille. Surfsharkin palveluun sisältyy OpenVPN UDP ja TCP, IKEv2-tietoturvaprotokollat, AES-256-salaus ja killswitch-toiminto, joka on valmis lopettamaan tietojen vuotamisen, jos yhteys koskaan epäonnistuu. Lisäksi Surfshark tarjoaa yksityisen DNS:n ja ylimääräisen turvallisuussuojan kaksinkertaisen VPN-hyppäyksen kautta. Puhumattakaan lokitietopolitiikasta, jossa vain sähköpostiosoitteesi ja laskutustietosi pidetään kirjassa. Surfshark on myös todella nopea riippumatta siitä, muodostatko yhteyden Suomen tai Yhdysvaltain palvelimeen tai esimerkiksi Japaniin.

Yksi tämän VPN-palvelun suosikkiasioistasi hinnan lisäksi on se, että tilauksesi kattaa rajoittamattoman määrän laitteita ja palveluita. Joten jos aiot käyttää VPN-tietokonetta kannettavalla tietokoneella, työpöydällä (yhteensopiva Windowsin, Macin ja Linuxin kanssa), tablet-laitteella, parilla matkapuhelimella (iOS ja Android molemmat suojattu) ja Amazon Fire TV tikulla ulkomaisen television katselussa, yksi tili peittää identiteettisi niissä kaikissa samanaikaisesti.

Surfshark tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun, joka antaa sinulle paljon aikaa kokeilla sitä ennen sitoutumista pidempään. Vuotuiset suunnitelmat todellakin ovat kohtuuhintaisia – halvempaa ja luotettavampaa palvelua saa markkinoilta hakea kissojen ja koirien kanssa.

 

Loppuarvio

L

Rajaton määrä laitteita

L

Edullinen hinnoittelu

L

Nopeat ja toimivat yhteydet

K

Yksinkertainen ja rajoitetut säätömahdollisuudet

24 kuukautta – 1,79€/kk
12 kuukautta – 4,99€/kk
1 kuukausi – 9,89€/kk

Katso lisää!

3. CyberGhost – Toiminnallisuuksia ja säätömahdollisuuksia hakevalle

Windows |Mac | Android | iOS | Linux

Romanialais-saksalainen CyberGhost on suosittu VPN-palveluntarjoaja, jonka yhdistelmä voimaa ja helppokäyttöisyyttä on voittanut yli kymmenen miljoonaa käyttäjää.

CyberGhost kattaa perusteet hyvin, sillä on yli 6000 palvelinta on hajautettuna 90 eri maahan, Windows-, Mac-, iOS- ja Android-sovellukset, torrentit sallittu ja nopea live chat-tuki.

Tehtäväperusteinen sovellusliittymä on tärkeä lyöntivaltti. CyberGhost ei jätä sinua arvailun varaan, mitä palvelinta käytetään esimerkiksi verkkosivuston estämiseen. Valitse vain maantieteellisesti estetty palvelu luettelosta – Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Youtube yms. – ja sovellus muodostaa yhteyden automaattisesti parhaaseen palvelimeen ja avaa selainikkunan kohdesivustolla. Sanoisin että tämä on jo jotain!

Jos olet BitTorrent-fani, ilahdut taatusti kun tiedät, että CyberGhost sallii BitTorrent- ja P2P-tiedostojen jakamisen VPN: n kautta. Asianmukaiset palvelimet, jotka sallivat torrentit, on merkitty sovellukseen. CyberGhostissa on on myös palvelimia, jotka on erityisesti tarkoitettu videoiden suoratoistopalveluihin. Niistä voi olla hyötyä, jos löydät suosikkiohjelmasi estettyjen joukosta.

Sovelluksesta löydät asetukset mainosten estämiseen, seurannan estämiseen ja haitallisten sivustojen estämiseen. Voit myös mahdollistaa tietojen pakkaamisen ja vapauttaa tietyt verkkosivustot tunneloinnista VPN:n kautta. Se on hyödyllistä suoratoistoa varten Netflixistä tai muihin toimintoihin, jotka saattavat estää pääsyn VPN:n kautta.

Nämä sanottuna, huonojakin puolia löytyy. Pöytätietokoneen käyttöliittymä voi vaikuttaa monimutkaiselta kokemattomille tietokoneiden käyttäjille, tukisivusto on huono ja vaikka Yhdysvaltojen ja Euroopan nopeudet ovat hyvät, kaukoliikenteen nopeudet ovat ajoittain hitaita.

Kuten useimmat VPN-palvelut, CyberGhost tarjoaa samat ominaisuudet, jotka hinnoitellaan eri tavoin eri aikaväleille. Vuotuinen suunnitelma CyberGhostin kanssa maksaa 71,88 euroa, kaksivuotisen suunnitelman hinta on 88,56 dollaria ja kolmen vuoden palvelun saa 95 euron hintaan. Kaikenlisäksi sen 45 päivän rahat takaisin -takuu on pidempi kuin suurimmalla osalla kilpailijoista.

Loppuarvio

L

Monta älykästä toimintoa käytettävissä

L

Hyvä ja vakaa suorituskyky

L

Toiminta torrenttien kanssa

K

Toisinaan hieman ärsyttävä käyttöliittymä

38 kuukautta – 2,64€/kk
24 kuukautta – 3,69€/kk
12 kuukautta – 5,99€/kk
1 kuukausi – 12,99€/kk

Katso lisää!

Miksi VPN:n hankkiminen kannattaa?

 

VPN turvaa yksityisyytesi

Jokaisella on oikeus anonymiteettiin ja mahdollisuuteen pitää omat henkilökohtaiset tiedot ominaan. VPN-palvelua käyttämällä voit surffata netissä turvallisesti ja voit olla varma, että kukaan ei saa tietää, mitä siellä teet. Sisältö, jota katselet sekä sivustot, joilla vierailet pysyvät muilta salassa. Jaat käyttämäsi IP-osoitteen tuhansien muiden nettiä selailevien kanssa, joten yksityisyytesi on täysin turvattu. VPN:n avulla voitkin valita käyttämäsi IP-osoitteen yleensä laajasta luettelosta eri maita, joissa VPN-palveluntarjoajan palvelimia on tarjolla. Voit valita palvelimen, joka on kaukana omasta osoitteestasi, mikä saattaa tosin hieman hidastaa nettiyhteyttäsi, mutta toisaalta tarjoaa netin turvallisen käytön. VPN-palvelun avulla on myös mahdollista kiertää erilaisia maarajoitteita, ja saada jopa entistä enemmän kaistanleveyttä.

Wi-Fi-verkkojen turvallinen käyttö

Monet suomalaiset käyttävät kahviloiden ja muiden julkisten paikkojen, kuten lentokenttien tarjoamia Wi-Fi-yhteyksiä. Julkisen avoimen verkon käytössä piilee kuitenkin todella suuri riski. Kirjautumalla Wi-Fi-verkkoon ilman riittävää palomuuria, virustorjuntaa sekä VPN-palvelua kaikki tietosi voivat olla mahdollisten hakkereiden saatavilla. Esimerkiksi verkko- tai mobiilipankkia ei tulisi käyttää julkisessa Wi-Fi-verkossa ainakaan ilman kunnollista suojautumista, sillä tietoihisi ja salasanoihisi on mahdollista päästä käsiksi avoimen verkon kautta. Suojaa aina kaikki henkilökohtainen toimintasi, jotta tietojasi ei voida käyttää väärin. Muista myös aina käyttää omaa laitettasi, kun kirjaudut sisään erilaisille omia tietojasi sisältäville sivustoille ja käytä aina myös omaa laturiasi, kun lataat lisää virtaa omien laitteidesi akkuihin.

Edullinen tapa turvata omat tiedot

VPN-palveluita on erilaisia. Voit valita edullisen tai hieman kalliimman vaihtoehdon, ja jopa ilmaisia palveluita on tarjolla. Erilaisten palveluiden väliset erot voivat olla todella merkittäviä, ja niitä kannattaakin vertailla keskenään. Toisilla VPN-palvelua tarjoavilla yrityksillä on muutamia palvelimia, toisilla taas satoja, ympäri maailman. Ilmaiset tai edulliset palvelut saattavat toimia periaatteessa samoin kuin hieman kalliimmat, mutta yleensä hieman enemmän maksamalla saat lisää palveluita sekä etenkin helpon ja kattavan suojan itsellesi, laitteillesi sekä koko perheellesi. Maksullisten VPN-palveluiden etu on siinä, että voit yleensä turvata useampia laitteita kerralla, saat kattavampia palveluita ja sinun on mahdollista saada laadukasta asiakaspalvelua, kun sitä tarvitset. VPN-palvelun käytön paras etu on, että sinun ei tarvitse murehtia turvallisuudestasi, minkä vuoksi se onkin edullinen tapa saada mielenrauha. Säästyt samalla monelta harmilta, mutta mahdollisesti myös tietojesi urkinnalta ja pahimmassa tapauksessa tietoturvarikoksilta, rahan menetykseltä tai identiteettivarkaudelta.

Tee etätöitä turvallisesti

Yhä useampi suomalainen tekee nykyään etätöitä joko osittain tai jopa kokonaan. Tämä onkin tuonut uusia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita yrityksille. Työntekijät työskentelevät kotoaan yleensä vertaisverkon välityksellä, jolloin heillä on pääsy toimistolla sijaitsevan pääkoneen tiedostoihin ja ohjelmiin, joita tarvitaan töiden tekemiseen. Koneiden välinen yhteys kuitenkin mahdollistaa myös ulkopuolisten tahojen pääsyn käsiksi yrityksen tietoihin, minkä vuoksi se kannattaa suojata VPN-palvelun avulla.

Välty mainospommitukselta

Kun vierailet erilaisilla nettisivuilla, jätät itsestäsi ja käynneistäsi jälkiä, joita usein käytetään hyväksi kohdennettujen mainoskampanjoiden edistämiseen. Kun käytät VPN-palvelua, kukaan ei voi tietää, että juuri sinä olet vieraillut sivustolla, joten sinun on mahdollista välttyä jatkuvalta mainostulvalta nettikäyttäytymiseesi perustuen. Voit myös säästää ostoksissasi, sillä yritykset usein seuraavat, mistä tuotteista olet kiinnostunut ja määrittelevät hintansa sen mukaisesti.

Turvallinen älykoti

Monikaan ei tule ajatelleeksi, että kodin älykkäät laitteet, eli sellaiset, jotka ovat yhdistettyinä internetiin, voivat muodostaa tietoturvauhan. Monien suomalaisten kotoa löytyy erilaisia älylaitteilla ohjattavia kodinkoneita. Lämpiääkö esimerkiksi mökkisaunasi kännykällä ohjattuna? Tätäkin yleisempää on käyttää erilaisia turvallisuuteen liittyviä laitteita, jotka ovat kytkettynä toisiinsa verkon välityksellä. Turvakamerat, palovaroittimet ja itkuhälyttimet ja niiden lähettämä kuvamateriaali on usein katsottavissa älylaitteelta monien kilometrien päässä kodista tai vaikka toiselta puolen maapalloa. Tässä piilee kuitenkin turvallisuusriski. Jos valvontakamerasi kuva päätyy vääriin käsiin, tietoa siitä, että olet itse poissa kotoa saatetaan käyttää rikolliseen toimintaan. Tästä syystä kaikki yhteydet tulee turvata päivitetyllä virustorjuntaohjelmalla sekä VPN-palvelulla, joiden avulla voit varmistua siitä, että tuntemattomat tahot eivät pääse käsiksi omiin tietoihisi.