Halvin puhelinliittymä 2022

Moi Rajaton 4G 200

200Mbit/s Rajaton netti Suomessa
15 Gt/kk netti EU
Puhelut ja viestit enintään 4€/kk
Ei sitoutumista

Telia Rajaton 200 M

200Mbit/s Rajaton netti kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa
30 Gt/kk netti EU/ETA-maat
Rajattomat puhelut ja viestit
Ei sitoutumista

DNA Rajaton 200M

200Mbit/s Rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
30 Gt/kk netti EU/ETA-maat
Rajattomat puhelut ja viestit
Ei sitoutumista

Selaa liittymätarjouksia ja vertaile ominaisuuksia

Oletko etsimässä edullista puhelinliittymää netillä?

Liittymävertailumme auttaa löytämään ominaisuuksiltaan juuri sinulle sopivimman liittymän.

Tee vertailu ja löydä halvin 4G tai 5G puhelinliittymä!

Valitse liittymän ominaisuudet

Vertaa ja tilaa edullisin liittymä

Edullisin 4G-liittymä nopealla netillä

Edullisin liittymä on aina henkilökohtainen ja riippuu aina käyttötarpeistasi. ​​Alla kuitenkin pari helpottavaa esimerkkiä:

Keskivertokuluttajalle – ​​​​Suomen halvin 4G-liittymä tavalliselle käyttäjälle on Moi Potti. Liittymän kuukausimaksu on vain 9 euroa. Netti on todella nopea ja toimii maan kattavimmassa DNA:n puhelinverkossa. Dataa voi käyttää 6Gt asti kuukaudessa, joka riittää hyvin peruskuluttajalle. Puhelut ja tekstiviestit veloitetaan käytön mukaan ja niiden minuuttihinta on myös markkinoiden edullisin.

​Aktiiviselle netinkäyttäjälle – ​​Tällä hetkellä edullisin 4G-liittymä nopealla ja rajattomalla netillä on Moi Rajaton 4G 200. Kuukausimaksu on vain 18 euroa kuukaudessa. Liittymä ei vaadi sitoutumista.

Halvin 5G puhelinliittymä

Kaikista halvin 5G liittymä Suomessa on Moi Reilu 5G 400. Siinä on rajaton netti, mutta puheluista pitää maksaa 0,055 €/minuutti. Telia Rajaton 5G 300M on edullisin 5G liittymä jossa on sekä rajaton netti että rajattomat puhelut.

​Paljonko säästän ​ottamalla liittymätarjouksen?

Puhelinliittymä tarjous kannattaa, sillä teet selkeää säästöä vaihtamalla liittymää. ​Melkein kaikki tarjoukset ovat saatavilla ilman määräaikaisuutta. Huomioi että tarjoushinta on voimassa yleensä 6-24kk ajan, jonka jälkeen kannattaa vaihtaa liittymää ja ottaa uusi tarjous.

​Esimerkiksi Saunalahti Huoleton Premium 150M-liittymän tarjoushinta on tällä hetkellä 29,90e/kk ja tarjoushinta on voimassa 12kk ajan. Tämän jälkeen liittymän hinta on 33,90e/kk. Vuodessa säästöä tulee siis 48 euroa!

Säästöä tulee yleensä liittymästä riippuen noin 20-100 euron verran vuodessa. Uuden liittymän saa tilattua alle 5 minuutissa, joten voisi sanoa että vaihto on enemmän kuin kannattavaa.

Liittymätarjous on yleensä noin 5-20% normaalihintaa edullisempi.

Katso siis: Telia liittymätarjoukset, Moi liittymätarjoukset sekä DNA liittymätarjoukset ja säästä rahaa vaihtamalla liittymä.

Huomioi seuraavat seikat ​- niin säästät rahaa!

​Puhelinliittymää ostaessa kannattaa aina pohtia omaa netin, puheluiden ja tekstiviestien käyttöä, sillä nämä kolme käytännössä määrittävät kuinka suureksi puhelinlaskusi tulee muodostumaan.

Puhelinliittymän hinta muodostuu:

  • Netin käytöstä. Tarvitsetko rajatonta dataa?
  • Puheluista ja tekstiviesteistä. Puhutko paljon?
  • Kuukausimaksusta. Ei kannata maksaa turhasta!
  • Avausmaksusta

Pohdi siis mihin päivittäinen puhelimesi käyttö painottuu ja mitä ominaisuuksia liittymältä tarvitset.

​Kiinteä kuukausihinta

​Kannattaa ottaa liittymä jossa on kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään ylimääräistä. Kuukausihinta nousee sitä korkeammaksi, mitä enemmän ominaisuuksia puhelinliittymä sinulle tarjoaa.

​Internetin nopeus

​4G-liittymä on ehdoton valinta mikäli käytät aktiivisesti sosiaalista mediaa, videotoistopalveluja tai spotifyä. 4G-netin nopeus riittää useimmiten myös jaettavaksi kodin muille laitteille kuten tietokoneille.

3G-liittymä on hyvä valinta, jos käyttösi on lähinnä sähköpostin katsomista ja satunnaista netin ja sosiaalisen median selailua.

​Rajaton 4G-liittymä vai ​datankäytön mukaan veloitettu​?

​Mikäli käytät päivittäin video- tai suoratoistopalveluja kuten youtubea, kannattaa ehdottomasti hankkia netti ​​​rajattomalla datalla. Päivittäisellä käytöllä kuukausittaisen datan määrä nousee helposti useisiin kymmeniin gigatavuihin.

Yleisesti myös 5G yhteydet ovat nostaneet päätään kaikilla operaattoreilla. Sopimuksesi operaattorin kanssa, puhelimesi ja paikkakuntasi määrittelee otatko vastaan 5G nopeudella dataa, mutta lähtökohtaisesti sopimuksesi ei ikinä estä sitä.

Sovellukset, nettikasinot 2022-2023 ja pelisivustot ja sosiaalisen median kaikki alustat toimivat myös paremmin rajattomalla, nopealla 5G yhteydellä.

Jos sinulla on rajoitetusti dataa käytettävissä ja ylität jatkuvasti kuukausittaisen sallitun määrän, tulee liittymän lopullinen hinta nousemaan huomattavasti rajatonta liittymää korkeammaksi. Erikseen veloitettuna data on kallista.

​Peruskäyttäjälle tosin riittää usein pienempi datapaketti. Etenkin jos et käytä kovinkaan usein video- tai suoratoistopalveluja. Uutisten lukeminen ja netin selaaminen ei kuluta läheskään yhtä paljoa dataa. 

Voit aina tarkistaa nykyisen datankäyttösi puhelimesi asetuksista kohdasta mobiilidata ja datankäyttö.

​Puheaika​ ja tekstiviestit

​Monet hoitavat puhelut ja tekstiviestit netin kautta toimivilla sovelluksilla (whatsapp, telegram jne), jolloin tarvetta rajattomille puheluille ja viesteille ei ole. Ei siis kannata maksaa ylimääräista kuukausiveloitusta palvelusta, jota et käytä.

Mikäli hoidat puhelut ja viestit perinteiseen tapaan puhelinverkon kautta, ja puhut päivittäin kymmeniä minuutteja puhelimessa – kannattaa tottakai hankkia liittymä rajattomalla puheajalla ja viesteillä.

Määräaikainen sopimus – vai ei?

​Määräaikaisia sopimuksia ei Suomessa tänä päivänä oikeastaan ole, joten voit huoletta vaihtaa liittymää aina kun parempi tarjous on saatavilla kilpailevalta operaattorilta.

​Tarjoushinnan päättyessä

​Kun liittymätarjous päättyy, kannattaa ehdottomasti vaihtaa uuteen liittymätarjoukseen. Liittymän vaihto vie vain muutaman minuutin netin kautta tilattuna ja operaattorista riippuen avausmaksu on vaivaiset 3-5 euron luokkaa. Vuositasolla säästöä tulee kymmeniä, jollei satoja euroja, joten avausmaksun määrä vuodessa on juuri mitätön.


FAQ

100% Ajantasalla oleva vertailu

100% Ajantasalla oleva vertailu

Takaamme, että liittymävertailumme on aina ajantasalla. Haluamme, että sinulla on paras liittymä ja et maksa liittymästä liikaa. Tee vertailu ja löydä paras 4G liittymä sopivaan hintaan!

Takaamme, että liittymävertailumme on aina ajantasalla. Haluamme, että sinulla on paras liittymä ja et maksa liittymästä liikaa. Tee vertailu ja löydä paras 4G liittymä sopivaan hintaan!

Scroll to Top