Tarvitsetko uuden mobiililaajakaistaliittymän? Olemme koonneet kaikki 4G ja 5G nettiliittymät ajantasalla olevaan mobiililaajakaista vertailuun.

Vertailun avulla saat helposti verrattua liittymien nopeuksia ja hintoja. Pääset tutustumaan kaikkiin ominaisuuksiin klikkaamalla operaattorien sivustoille “tilaa tästä” -painikkeella.

Liikkuva mobiililaajakaista kotiin tai matkalle

Mobiililaajakaistojen tiedonsiirtonopeudet ovat tänä päivänä jo niin hyviä, että ne kilpailevat nopeudessa jo kiinteän laajakaistan kanssa. Mobiililaajakaista on monella kotitaloudella nykyään kodin ainoa nettiliittymä.

Mikäli matkustat paljon ja käytät nettiä myös ulkomailla, niin hyvä vaihtoehto voi olla DNA Matkanetti tai Elisa Saunalahden paremmat liittymät.

Jos taas etsit 4G mobiililaajakaistaliittymää, jossa on paras hinta / nopeus / ominaisuudet, niin Moi Mobiilin 4G liittymä on juuri tällä hetkellä hinta-laatusuhteeltaan paras 4G nettiliittymä. Moi:n  Rajattoman Reilu liittymä maksaa 18 €/kk ja sillä saa 100 Mbit/S mobiililaajakaistan rajattomalla datalla ja 2 Gt EU-roaming dataa ja liittymä toimii tarvittaessa myös puhelinliittymänä.

Mobiililaajakaista vertailu 2019

Operaattori Liittymän nopeus Lisätietoja Hinta Tilaa tästä
DNA Tablettinetti 4G 50 Mbit/s Edullinen 4G mobiililaajakaista tablettiin tai läppäriin 2,90 €/kk
DNA Laitenetti 128 Kbit/s kodin tai kesämökin mittareiden ja älylaitteiden etäohjaukseen 3,90 €/kk
DNA Supernetti 4G 150 Mbit/s Supernopea netti matkamokkulaan, tablettiin tai läppäriin. 24,90 €/kk
DNA Matkanetti 4G Super 300 Mbit/s Mukana 15 Gt/kk EU-datapaketti 29,90 €/kk
DNA Matkanetti 4G Max 600 Mbit/s Mukana 20 Gt/kk EU-datapaketti 44,90 €/kk
Elisa Saunalahti Mini 128 Kbit/s Erilaisten laitteiden etäohjaukseen, esimerkiksi riistakameraan ja koirapantaan 3,90 €/Kk
Elisa Saunalahti 4G Super 100 Mbit/s Rajoittamaton tiedonsiirto kotimaassa 18,40 €/kk
Elisa Saunalahti Premium+ 300 Mbit/s 20 Gt/kk -nettipaketti EU/ETA-maissa sisältyy liittymän kuukausihintaan 29,90 €/Kk
Elisa Saunalahti 5G 600M 600 Mbit/s 20 Gt/kk -nettipaketti EU/ETA-maissa sisältyy liittymän kuukausihintaan 34,90 €/kk
Elisa Saunalahti 5G 1000M 1000 Mbit/s 20 Gt/kk -nettipaketti EU/ETA-maissa sisältyy liittymän kuukausihintaan 44,90 €/kk
Moi Rajattoman reilu 100 Mbit/s Toimii myös puhelinliittymänä 18 €/kk

Mikä on mobiililaajakaista?

Mobiililaajakaista on liikkuva nettiliittymä, joka toimii sim-kortilla. Mobiililaajakaistaa voidaan hyödyntää kaikissa mobiililaitteissa, useimmissa kannettavissa tietokoneissa. Mobiililaajakaista voidaan myös helposti jakaa reitittimellä esimerkiksi pöytätietokoneen käyttöön.

Mobiililaajakaistaliittymät käyttävät puhelinoperaattorien matkapuhelinverkkoja aivan samalla tavalla kuin puhelinliittymätkin.

Halvin 4G mobiililaajakaista juuri nyt

halvin 4G mobiililaajakaista juuri tällä hetkellä on Moi:n  Rajattoman Reilu liittymä, joka maksaa 18 €/kk. Jos etsit liittymää vain satunnaiseen käyttöön, niin silloin kannattaa tutustua DNA:n tablettinetti liittymään, jossa on 2,9 euron kuukausimaksu ja 0,99 euron päivämaksu vain niiltä päiviltä, jolloin liittymää on käytetty. 

Mistä saan selville mobiililaajakaistan kuuluvuuden?

Kaikki mobiililaajakaistat käyttävät puhelinoperaattoreiden matkapuhelinverkkoja. Voit tarkistaa kuuluvuuden eri operaattorien kuuluvuuskartoista.

Linkit kuuluvuuskarttoihin:

https://elisa.fi/kuuluvuus/

https://kauppa4.dna.fi/laajakaista

https://www.telia.fi/asiakastuki/verkko/verkko/verkkokartta

https://www.moi.fi/kuuluvuusalue