Operaattorit

​Suomessa toimii tällä hetkellä viisi puhelinoperaattoria. Markkinoiden suurinta osuus jakaantuu Elisa Saunalahden, DNA:n ja Telian kesken, joiden omistuksessa on myös Suomen puhelinverkot.

​Operaattorit päivittävät liittymiään jatkuvasti. Yleisenä trendinä alalla on ollut puheluiden ja tekstiviestien käytön väheneminen ja siirtyminen nopeita mobiililaajakaistoja hyödyntäviin liittymiin. Tähän ovat operaattorit vastanneet uudistamalla hinnoitteluperiaatteitaan.

​Datame ​tarjoaa kuluttajille puolueetonta tietoa tarjolla olevista liittymistä.​ Sivuilta löydät edullisimmat tarjoukset ja voimassa olevat liittymät joka päivä.

Mikä operaattori on paras?

​Tähän ei suoranaista vastausta löydy. 99 prosenttia myydyistä liittymistä on joko Elisan, Telian tai DNA:n liittymiä.

Toimivuuden puolesta nykyisin eroja ei juurikaan ole kattavien ja nopeiden puhelinverkkojen vuoksi. Vielä 2000-luvun alkupuolella saattoi olla suuriakin eroja kuuluvuuksissa harvemmin asutetuilla alueilla. Teknologian kehittyminen ja puhelinverkkojen laajentuminen on korjannut tämän ongelman.

​Paras operaattori löytyy hintoja ja tarjouksia vertailemalla.

​Vertailemalla halvin liittymä

​Liittymien hinta vaihtelee jatkuvasti. Hintojen vertailu onkin paras tapa löytää itselleen 

Kilpailu markkinoilla on erittäin kovaa ja liittymätarjoukset vaihtelevat jatkuvasti. Kannattaa seurata tarjouksia ja valita liittymä parhaan tarjouksen mukaisesti.

Muista myös että tarjoukset ovat usein voimassa vain 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen liittymä kannattaa kilpailuttaa uudestaan. Tarjoushinnalla säästät usein 5-20% liittymän normaalista kuukausihinnasta.

Sinulle parhaan liittymän voit valita ​puhelinliittymä vertailustamme

DNA

DNA aloitti toimintansa vuonna 2001. Sittemmin se on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suurimpien teleoperaattorien joukossa. DNA tarjoaa liittymiä monipuolisesti ja se omistaa Suomen kattavimman puhelinverkon.

Puhelinliittymien lisäksi DNA tarjoaa myös laajakaista-, kaapeli- ja tietoturvapalveluita.

Katso DNA:n valikoima tästä.

​Elisa Saunalahti

Elisa on tällä hetkellä Suomen suurin teleoperaattori. Elisa tarjoaa liittymiä myös Saunalahti-brändin alla.

Elisa Saunalahdelta löydät liittymiä jokaiseen lähtöön. Saatavilla on myös monipuoliset laajakaista- ja viihdepalvelut.

Katso lisää Elisa Saunalahden valikoimasta tästä linkistä.

Telia

​TeliaSonera on yksi Suomen kolmesta suurimmasta operaattorista.

Telia tarjoaa kuluttajilleen puhelinliittymien lisäksi laajakaista-, viihde- ja kanavapalveluita.

Telian tarjoamat liittymät löydät täältä.

​Moi Mobiili

​Markkinoiden tulokas, Moi Mobiili perustettiin vuonna 2015. Moi tunnetaan etenkin edullisten liittymien kovana kilpailijana. Moi Mobiili toimii DNA:n puhelinverkossa ja vuodesta 2019 se onkin ollut kokonaan DNA:n omistuksessa.

Moi erottuu kilpailijoista hinnoitteluperiaatteellaan ja tarjoaa nopeaa 4G-liittymää jopa 6 euron kuukausihintaan. Datakattoa liittymällä on 4 gigatavua kuukaudessa ja moni peruskäyttäjä säästääkin jopa satasia vuodessa tällä liittymällä.

Liittymät löydät täältä.

​Globetel

​Globetel on pieni operaattori, joka tarjoaa ​simppeleitä ja riisuttuja liittymiä edullisilla ulkomaanpuheluilla. Globetel toimii Telian verkossa.