5G liittymät

Hanki tarpeisiisi parhaiten sopiva 5G-liittymä. datame.fi tarjoaa sinulle mahdollisuuden vertailla kaikkien operaattoreiden 5G-liittymiä, jotta voit löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan liittymän. Pidämme huolen siitä, että sinulla on kaikki tiedot, joita tarvitset voidaksesi tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, mikä operaattori ja puhelinliittymä on sinulle sopiva.

Vertaa ja löydä paras 5G liittymä jo tänään

5G:n myötä tulee suuri nopeus ja luotettavuus. Et halua jäädä paitsi tästä uskomattomasta teknologiasta – etenkään, kun se on saatavilla näin edulliseen hintaan. Varmista, että saat kaiken mahdollisen irti matkapuhelinliittymästäsi tilaamalla 5G-paketin jo tänään! Vertaile nyt ja valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva 5G-liittymä!

Telia 5G liittymät

Moi 5G liittymät

DNA 5G liittymät

Elisa Saunalahti 5G liittymät

 • Huoleton 5G 300M
 • Huoleton 5G 600M
 • Huoleton 5G 1000M

Kannattaako valita 5G liittymä vai 4G liittymä?

5G-verkkojen kattavuus ei ole vielä yhtä hyvä kuin 4G verkkojen, mutta niitä otetaan jo käyttöön enenevissä määrin eri puolilla Suomea. Toistaiseksi 5G on osoittautunut lupaavaksi nopeuden ja luotettavuuden suhteen. Eräässä testissä 5G-yhteys pystyi lataamaan kahden tunnin elokuvan alle kolmessa minuutissa. Se on noin kymmenen kertaa nopeampi kuin keskimääräinen 4G-yhteys. Myös latenssi eli aika, joka kuluu datan siirtymiseen pisteestä toiseen, on 5G-verkoissa paljon pienempi. Tämä on tärkeää sovelluksille, kuten verkkopelaamiselle ja virtuaalitodellisuudelle, joissa pienikin viive voi pilata kokemuksen.

3 syytä miksi valita 5G liittymä

 • Suurempi nopeus
  Yksi 5G:n tärkeimmistä eduista on se, että se tarjoaa huomattavasti suuremman nopeuden. 5G-teknologia pystyy tarjoamaan jopa 10 gigabitin sekuntinopeuksia, mikä on 10 kertaa nopeampi kuin nykyinen 4G LTE -standardi. Tämän lisääntyneen nopeuden ansiosta käyttäjät voivat ladata elokuvia ja tiedostoja paljon nopeammin kuin aiemmin.
 • Vähentynyt viive
  5G tarjoaa myös pienemmän latenssin eli ajan, joka kuluu datapaketin siirtymiseen pisteestä toiseen. 5G-teknologia voi tarjota jopa yhden millisekunnin viiveen, mikä on huomattavasti vähemmän kuin nykyinen 4G LTE -standardi, joka on 20 millisekuntia. Tästä pienemmästä viiveestä on hyötyä reaaliaikaista dataa vaativissa sovelluksissa, kuten virtuaalitodellisuudessa ja pelaamisessa.
 • Luotettavammat yhteydet
  5G-teknologia tarjoaa myös luotettavampia yhteyksiä kuin aiempien sukupolvien langaton teknologia. 5G:n kasvanut nopeus ja pienentynyt viive auttavat vähentämään yhteyksien katkeamisia ja parantamaan yhteyden yleistä laatua.

5G langaton teknologia pähkinänkuoressa

5G on langattoman teknologian viides sukupolvi, joka lupaa suurempaa nopeutta, pienempää viiveaikaa ja luotettavampia yhteyksiä. 5G-verkot on suunniteltu tukemaan erilaisia uusia sovelluksia ja palveluja, kuten esineiden internetiä (IoT), lisättyä todellisuutta (AR) ja virtuaalitodellisuutta (VR). 5G-teknologia on vielä alkuvaiheessa, mutta suuret teleyritykset ympäri maailmaa kokeilevat sitä jo nyt. Kun 5G on otettu täysin käyttöön, se tarjoaa kuluttajille mobiililaajakaista– ja puhelinliittymiä, jotka ovat jopa 20 kertaa nopeampia kuin 4G LTE. Lisäksi 5G tarjoaa yrityksille ja organisaatioille mahdollisuuden yhdistää useita laitteita suurilla nopeuksilla ja pienellä viiveellä. 5G:n koko potentiaali on vielä näkemättä, mutta se tulee mullistamaan tapamme elää ja työskennellä.

UKK

Mikä on 5G?

5G on langattoman teknologian uusin sukupolvi, ja sen luvataan mullistavan tapamme olla yhteydessä internetiin. 5G:n nopeus on jopa 100 kertaa nopeampi kuin 4G:n. Sen ansiosta voimme ladata elokuvia ja suoratoistaa videoita hetkessä.

Mitä eroa on 5G:n ja 4G:n välillä?

5G on suunniteltu paljon nopeammaksi kuin 4G, ja sen latausnopeus on jopa 1 gigatavu sekunnissa (GB/s). Tämä on merkittävä lisäys 4G:n nopeuksiin, jotka ovat korkeimmillaan noin 100 megabittiä sekunnissa (Mbps). Toinen ero 5G:n ja 4G:n välillä on kapasiteetti. 5G-verkot on suunniteltu niin, että ne pystyvät käsittelemään valtavasti lisääntynyttä tietoliikennettä korkeampien taajuuskaistojen käytön ansiosta.

Kuinka paljon 5G maksaa?

5G-liittymän saa hankittua noin 30 eurolla kuukaudessa. 5G puhelinliittymät maksavat hieman enemmän kuin 4G-liittymät, vaikka tarkka hinta vaihtelee operaattorin ja sopimuksen erityispiirteiden mukaan. Toistaiseksi henkilöiden, ketkä haluavat hyödyntää 5G-nopeuksia, on oltava valmiita maksamaan etuoikeudesta hieman ylimääräistä.

Scroll to Top