Kokemuksia ja arvio F-Secure Freedome -palvelusta 2022

Kokemuksia ja arvio F-Secure Freedome -palvelusta 2022

Lyhyesti: F-Secure Freedome on luotettava, ehkä hieman yksinkertainen, mutta helppokäyttöinen, toimiva, ja usean laitteen käyttöön soveltuva VPN. 27 serveriä 21 eri lokaatioissa ei ehkä kuulosta paljolta, mutta Freedomen nopeus ja tietoturva on hyvällä tasolla, eikä datankäyttöä rajoiteta. Kaikenlisäksi Freedomella pystyt kiertämään Netflixin ja muiden suoratoistopalvelujen maakohtaiset rajoitukset, sekä käyttämään P2P:täN -palveluista.

Arvostelu:

Freedome VPN on erinomainen valinta, jos olet ostamassa VPN-palvelua ensimmäistä kertaa, tai jos et tarvitse monimutkaista käyttöliittymää. Se ei ole ehkä kaikkein pisimmälle mukailtavissa, mutta se tarjoaa käyttäjälleen nopeat yhteydet, mutkattoman käyttäjäkokemuksen, ja avaa suoratoistopalvelujen estot. Kaiken lisäksi Freedomea voit kokeilla ilmaiseksi rekisteröitymättä.

– Datame.fi -tiimi

Nopeus
Luotettavuus
Käyttökokemus
Ominaisuudet
Hinta

F-Secure Freedome pähkinänkuoressa:

Freedome VPN Plussat:
+ Helppokäyttöinen sovellus
+ Ei lokitietojen keräystä
+ Poistaa Netflixin ja suoratoistopalvelujen maakohtaiset estot
+ Toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteilla (Mac, iOS, Android, Windows, Linux, reitittimet)
+ 5 päivän ilmainen kokeilujakso ilman rekisteröintiä
+ 30 päivän rahat-takaisin takuu
+ Erinomainen asiakaspalvelu, myös suomeksi
+ 7 laitteelle yhtäaikaisesti
+ Erittäin vahva tietoturva
Freedome VPN Miinukset:
Ei kill switch -toimintoa
Ei kuukausittaista maksuvaihtoehtoa
Perustasoinen VPN, ei pitkälle muokattavissa
Serverien pieni määrä

4.2

Lue alta koko arvostelu:

F-Secure Freedome 2022 -palvelun tilanne markkinoilla – miten se on kasvattanut suosiotaan?

F-secure on monille suomalaisille jo entuudestaan tuttu, sillä tämä suomalainen yritys on niittänyt mainetta kyberturvallisuuden alalla jo vuodesta 1988. Monien VPN-palveluita käyttävien asiakkaiden mielestä F-Secure Freedome onkin yksi markkinoiden luotettavimmista VPN-palveluista.

Tänä päivänä internet on pullollaan hakkereita, vakoojia, datavarkaita, ja jopa valtiot keräävät tietoja yksityisistä henkilöistä nettiyhteyden avulla. F-Secure Freedomen tavoitteena on antaa asiakkaalle ”digitaalinen vapaus”, ja turvata internetin käyttäjien yksityisyydensuoja takuuvarmalla VPN-palvelulla.

Freedome suojaa yksityisyytesi täydellisesti, kukaan ei voi nähdä tai seurata mitä teet internetiin kytketyillä laitteillasi – ei edes internet yhteyden tarjoajasi. Lisäksi Freedome VPN-yhteys mahdollistaa erilaisten maakohtaisten estojen kiertämisen IP-osoitteen sijaintia vaihtamalla.

Viimeiset viisi vuotta F-Secure onkin investoinut merkittäviä summia yritystietoturvaan ja sen palveluiden suosio on ollut kiihtyvää. Koronatilanne on tosin hieman tasoittanut yrityksen suosion kasvua, mutta tästä huolimatta kuluttajatietoturvan tuloskehitys on ollut tasaista.

F-Secure onkin yhtiönä erityisen vakaa ja niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin luottavat sen tuotteisiin. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihdon oletetaan kasvavan 5 prosenttia. Ennen koronaepidemiaa vuonna 2019 kasvu oli kuitenkin vieläkin nopeampaa, sillä kyseisenä vuonna yrityksen liikevaihto kasvoi huikeat 14 prosenttia.

Netflix ja F-Secure Freedome

F-Secure Freedome voi auttaa innokasta surffailijaa hyödyntämään myös maarajoitettuja sisältöjä. Aiemmin palvelun avulla suomalainen katsoja pääsi nauttimaan esimerkiksi Netflixin USA-versiosta, joka tarjosi vielä runsaammin katsottavaa kuin Suomen vastaava. Valitettavasti Netflix on kuitenkin alkanut estää sisältöjensä katsomisen F-Secure Freedomella maarajoitteiden ylitse. Tästä huolimatta F-Secure Freedome on näppärä työkalu hyvää viihdettä kaipaavalle katselijalle, sillä voit sen avulla käyttää esimerkiksi BBC iPlayeria Iso-Britannian ulkopuolella ja Yle Areenaa ollessasi ulkomailla.

Muut suoratoistopalvelut

F-Secure Freedomen avulla pääset nauttimaan tiettyjen suoratoistopalveluiden maarajoitetuista sisällöistä, vaikka olisitkin jossakin aivan muualla kuin kyseisessä maassa. Hyviä esimerkkejä tästä ovat esimerkiksi mainitut BBC iPlayer ja Yle Areena. BBC iPlayer toimii F-Secure Freedomen avulla myös Brittien ulkopuolella, ja kun koneeseesi on asennettu kyseinen palvelu, voit nauttia Yle Areenan uutis- ja viihdepalveluista myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Torrentit nopealla yhteydellä

Torrenteilla viitataan yhteyskäytäntöön, jossa muodostetaan vertaisverkko. Vertaisverkon kautta voidaan siirtää tiedostoja. Vaikka monet torrentien käyttäjät ovatkin kokeneet ne näppäriksi tiedostojen jakoväyliksi, ovat monet hallitukset ja internet-palveluiden tarjoajat pyrkineet viime aikoina sulkemaan niitä tarjoavia sivustoja. Netistä löytyy kuitenkin edelleenkin monia sivustoja, joiden kautta on mahdollista käyttää erinomaisia ja laadukkaita torrentteja, joiden kautta tiedostojen jakaminen onnistuu erinomaisilla nopeuksilla.

Muista kuitenkin olla varovainen ladatessasi torrentteja ja käytä aina laadukasta VPN-palvelua, kuten F-Secure Freedomea, latauksen yhteydessä. Torrent-sivustojen käyttämiseen sekä tiedostojen lataamiseen niiden kautta liittyy nimittäin aina suuria riskejä, joita VPN:n avulla on mahdollista estää. Riskeinä ovat esimerkiksi haittaohjelmat ja virukset. Voit myös saada huomautuksia tekijänoikeusriskeistä internet-palveluntarjoajilta, jos lataat torrentteja ilman VPN-palvelua. Voit saada toiminnastasi jopa sakkotuomion. Kun käytät VPN-palvelua ladatessasi torrentteja, naamioi palvelun IP-osoitteesi.

Nopeus

VPN-palveluiden, kuten F-Secure Freedomen, käyttäminen voi joissakin tapauksissa hidastaa nettiyhteyttä, mutta toisaalta F-Secure Freedome on saanut hyvää palautetta juuri nopeudestaan jopa alan asiantuntijoilta. Esimerkiksi ITPron palautteessa palvelua kuvataan salamannopeaksi ja myös esimerkiksi ZD Net kuvaa palvelua nopeaksi palveluksi, jonka tietoturva vakuuttaa varmuudellaan.

Nettiyhteyden nopeuteen on kuitenkin mahdollista vaikuttaa omilla valinnoilla, joista yksi tärkeimmistä on käytetty VPN-tuote. Valitessasi F-Securen Freedomen valitset VPN-tuotteen, joka on toistuvasti valittu yhdeksi nopeimmista markkinoilla olevista alan tuotteista. F-Secure Freedome onkin loistava valinta myös tässä suhteessa. Muista lisäksi huolehtia siitä, että valitset mahdollisimman optimaalisen etäisyyden VPN-palvelimen ja oikean sijaintisi välille ja huolehdit siitä, ettei VPN-yhdyskäytävääsi kohdistu samaan aikaan liiallista kuormitusta esimerkiksi liian monen yhtaikaisen käyttäjän vuoksi. Varmista myös, että käytät mahdollisimman hyvää internet-yhteyttä ja että valitset VPN-protokollan oikein. Myös tietokoneesi tai puhelimesi suorituskyky voi vaikuttaa nettiyhteytesi nopeuteen VPN-palvelun käytön yhteydessä. Erityisen suuri merkitys laitteen suorituskyvyllä on vähätehoisten ja vanhojen laitteiden kohdalla.

Palvelimet

Käyttäessäsi F-Securen Freedome VPN -palvelua voit valita käyttämäsi palvelimen sen sijainnin perusteella. F-Securen palvelimet sijaitsevat yli 20 maassa, joten valinnanvaraa riittää. Osasta maita löytyy lisäksi monia palvelinsijainteja. Voit valita virtuaalisen sijaintisi esimerkiksi Australiasta, Itävallasta, Belgiasta, Kanadasta, Tanskasta, Ranskasta, Saksasta, Irlannista tai Italiasta.

Turvallisuus

F-Secure on alansa tunnettu ja arvostettu osaaja, joka panostaa käyttäjiensä turvallisuuteen. Monissa tilanteissa on tärkeää pitää omaan netinkäyttöön liittyvät tiedot yksityisinä ja F-Secure Freedome VPN -palvelu on tässä oivallinen työkalu, joka turvaa selustasi surffaillessasi netissä. Samalla se suojaa sinua hakkeroinnilta, jolla saattaa olla ikävät ja kauaskantoiset seuraukset. Se estää sinua myös joutumasta seurannan ja erilaisten tungettelevien yritysten verkkoon. Tietoturva-asiantuntijat ympäri maailman luottavat F-Secure Freedome VPN -palveluun, mikä kertoo siitä, kuinka korkealle alan huiput arvostavat palvelun turvallisuuden.

Luotettavuus

Jos haluat tietää, mitä mieltä muut F-Securen asiakkaat ovat olleet yrityksen palveluista, ovat erilaiset keskustelupalstat ja Trustpilot hyviä tapoja etsiä tietoa. F-Secure tarjoaa myös omia keskustelufoorumeita, joissa voit keskustella sen palveluista ja selata aiheeseen liittyviä vastauksia. Keskusteluun on mahdollista osallistua englanniksi tai suomeksi. Englanninkieliseltä foorumilta löytyy tällä hetkellä lähes 20 000 keskustelua ja se onkin huomattavasti aktiivisempi foorumi kuin suomenkielinen. Ellei englanti oikein luonnistu, kannattaa kuitenkin ottaa osaa suomenkielisen foorumin keskusteluun, sillä sieltäkin löytyy jo reilut 2 000 keskustelua yrityksen tuotteisiin ja palveluihin liittyen.

Tällä hetkellä F-Securen Suomen toimipiste on saanut Trustpilotissa asiakkailtaan arvioinnin 3,7 / 5, mikä vastaa keskitasoista arviointia. Toisaalta arviointeja ei ole Trustpilotiin vielä ehtinyt kertyä kovin paljon ja ainoa kirjallinen arvostelu antaakin F-Securelle erinomaisen arvosanan. Google Playssa palvelu on saanut arvosanan 4,4 / 5 ja sitä on kehuttu alustalla helppokäyttöiseksi sekä erittäin luotettavaksi palveluksi. Palvelu on saanut saman yleisarvosanan, 4,4 / 5, myös Applen App Storessa.

Myös tietoturva-asiantuntijat ovat antaneet palvelulle hyvää palautetta. Esimerkiksi ITPro mainitsee sen olevan tehokas ja helppokäyttöinen palvelu, joka saa erityisen hyvää palautetta salamannopeasta toiminnastaan. Macworldin palautteessa korostetaan, että tämän VPN-palvelun takaa löytyy alan tunnettu osaaja. F-Secure on toiminut tietoturva-alalla jo yli 30 vuotta, joten sillä on pitkä kokemus asiakkaidensa digioikeuksien turvaamisesta.

Yhteensopivat laitteet ja laitetuki

F-Secure Freedome VPN -palvelu tukee seuraavia käyttöjärjestelmiä: Android 5.0 tai tätä uudempi versio, iOS 11 tai tätä uudempi versio, macOS 10.12 tai tätä uudempi versio, Windows 10, Windows 8.1 ja Windows 7 (SP1). Palvelua on mahdollista käyttää ympäri maailman, Kiina ja jotkin Lähi-idän alueet poislukien.

Käyttöliittymä ja käyttökokemus

F-Secure Freedome VPN -palvelu on saanut hyvää palautetta toimivuudestaan ja käyttäjät ovat antaneet palvelulle kehuja. Trustpilotissa palvelu on saanut asiakkailtaan yleisarvosanan 3,7 / 5, Google Playssa 4,4 / 5 ja Applen App Storessa 4,4 / 5. Palvelu onkin sekä yksityisasiakkaiden että alan ammattilaisten suosiossa ja sitä on kehuttu esimerkiksi helppokäyttöisyydestä, nopeudesta ja turvallisuudesta.

Lokitiedot ja yksityisyys

F-Secure Freedome VPN -palvelu salaa lokitietosi ja muut netin käyttöösi liittyvät tiedot tehokkaasti ja ammattitaidolla. Samalla se auttaa sinua pysymään turvassa hakkerointi- ja seurantayrityksiltä sekä muilta mahdollisesti vahingollisilta tungetteluyrityksiltä. Vaikka sinulla ei olisikaan varsinaisesti mitään nettikäyttäytymiseesi liittyvää salattavaa, on sinulla varmasti runsaasti suojattavaa tietoa, joka ei saa joutua vääriin käsiin. Netin käytön yleistyttyä valitettavasti myös erilaiset huijausyritykset ovat yleistyneet, joten omasta yksityisyydestä kannattaa ehdottomasti pitää kiinni kaikenlaisen nettisurffailun aikana.

Mainokset

Mainokset ärsyttävät monia nettisurffailijoita ja häiritsevät tärkeisiin asioihin keskittymistä. Käyttäessäsi F-Secure Freedome VPN -palvelua välttyy kuitenkin turhilta ja häiritseviltä mainoksilta.

Hinta

F-Secure Freedome VPN tarjoaa vastinetta rahoille, sillä saat alan huippupalvelun käyttöösi edullisimmillaan vain 2,08 eurolla per kuukausi. Tämä paketti on F-Securen suosituin VPN-paketti ja se sisältää 24kuukauden sopimuksen kolmelle laitteelle. 24 kuukauden käyttöoikeus veloitetaan kerralla ja sen yhteissummaksi tulee 49,90 euroa.

Tarjolla on myös muita pakettivaihtoehtoja. Voit valita myös 12 kuukauden käyttöoikeuden seitsemälle laitteelle, hintaan 5,83 euroa per kuukausi, 69,90 euron kertaveloituksella. Voit valita myös 24 kuukauden sopimuksen seitsemälle laitteelle hintaan 3,75 euroa per kuukausi, 89,90 euron kertaveloituksella. Jos käytät säännöllisesti useita laitteita ja olet varma siitä, että haluat sitoutua palveluun 24 kuukaudeksi, on tämä oivallinen valinta.

Ostaessasi F-Secure Freedome VPN -paketin, sinun ei tarvitse luoda käyttäjätiliä ja sinulle tarjotaan rahat takaisin -takuuta, joka on voimassa 30 päivää ostohetkestä. Maksaminen on turvallista, minkä lisäksi on myös mahdollisuus kokeilla palvelun täysversiosta ilmaiseksi viisi päivää. Koekäyttö kannattaa, ellet ole vielä aivan varma, onko F-Secure Freedome VPN oikea palvelu juuri sinulle!

Hyvät ja huonot puolet

Freedome VPN -palvelun ehdottomia plussia ovat sen luotettavuus, nopeus ja toimivuus. Jos haluat suosia suomalaista myös VPN-kaupoilla, on kotimainen Freedome VPN oivallinen valinta. F-Secure on toiminut alalla pitkään ja alan asiantuntijat luottavat siihen tärkeiden tietojensa suojaamisessa. Yritys tarjoaa erinomaiset sovellukset asiakkaidensa käyttöön, minkä lisäksi se tarjoaa 30 päivää voimassa olevan rahat takaisin -takuun. Laitetukea on tarjolla niin Mac-, Windows-, iOS- kuin Android-laitteillekin. Tässä palvelussa on hinta-laatusuhde kohdillaan, sillä voit saada käyttöösi alan huippusuojausta vain muutamalla eurolla kuukaudessa.

Freedome VPN käyttää alan huipputason salausmenetelmiä, AES-256-menetelmää sekä Open VPN:ää. Ensiksi mainittua pidetään tämänhetkisten markkinoiden turvallisuusratkaisuista tehokkaimpana. Nopeustesteissä palvelu on saanut kiitettäviä arvosanoja.

Palvelun miinuksena on se, että joissakin tapauksissa esimerkiksi Netflix on alkanut estää palvelun käytön, jolloin sijaintitietojen kiertäminen epäonnistuu. Aiemmin suomalaiset Netflixin käyttäjät pystyivät Freedomen VPN:n avulla katsomaan USA:n Netflixiä ja saamaan näin ulottuvilleen entistä laajemmat katseluvalikoimat, mutta enää näin ei välttämättä ole. Torrenttien lataamisenkaan kohdalla F-Secure Freedome VPN ei ehkä ole se ihan kaikista paras valinta.

Asiakaspalvelu

CyberGhostin asiakaspalvelun sisällön laatu on parantunut viimeisen vuoden aikana huomattavasti, mutta samalla se ei aivan yllä sen suurimpien kilpailijoiden tasolle. Sivusto on täynnä hyödyllistä tietoa palveluntarjoajan sisällöstä, mutta tietoa on ripoteltu sinne ja tänne. Joillekin tiedon metsästäminen voi olla turhauttavaa, mutta onneksi CyberGhost tarjoaa asiakaspalvelua myös sähköpostitse ja live-chatin kautta.

Siinä missä sähköpostiviesteihin vastaamisessa voi kestää useampikin vuorokausi, nopeampaa palvelua voi hakea live-chatin kautta, jonka saa auki napauttamalla sivuston alalaidassa olevaa Support-kuvaketta. Käyttäjän tulee vielä tässä vaiheessa ymmärtää kirjoittaa laatikkoon jotain (oikeastaan mitä tahansa), jotta järjestelmä antaisi tälle mahdollisuuden avata live-chat. Kenties hieman monimutkainen tapa saada käyttäjät ymmärtämään, että asiakaspalveluun on mahdollista saada yhteys tätä kautta.

Ilmainen kokeilujakso

Voit kokeilla F-Secure Freedome VPN -palvelua viisi päivää täysin maksutta. Ellet ole vielä täysin varma siitä, että juuri Freedome VPN on paras valinta sinulle, kannattaa aloittaa palvelun koekäyttö saman tien. Saadaksesi palvelun koekäyttöön sinun ei tarvitse rekisteröityä palvelun käyttäjäksi eikä sinun tarvitse antaa luottokorttisi tietoja. Et myöskään saa F-Securelta roskapostia koekäytön tilaamisen jälkeen. Kokeilu on siis riskitöntä ja kertoo pian, onko Freedome VPN sinulle juuri se oikea VPN-palvelu!

24 kuukautta – 2,08€/kk (3 laitetta)
12 kuukautta – 3,33€/kk
24 kuukautta–3,75€/kk (7 laitetta)

100% Ajantasalla olevaa tietoa VPN-palveluista

100% Ajantasalla olevaa tietoa VPN-palveluista

Datame.fi tarjoaa ajantasalla olevaa tietoa VPN-palveluista. Haluamme auttaa kuluttajia löytämään parhaan tuotteen puolueettomilla VPN-arvioilla.

Datame.fi tarjoaa ajantasalla olevaa tietoa VPN-palveluista. Haluamme auttaa kuluttajia löytämään parhaan tuotteen puolueettomilla VPN-arvioilla.