NordVPN Kokemuksia ja arvio 2022

NordVPN Kokemuksia ja arvio 2022

Arvostelu:

Puolueettomasti tarkasteltuna paras, luotettavin ja monipuolisin VPN-palvelu tällä hetkellä markkinoilla. Hintalaatusuhde, käyttöliittymän toiminta, ja palvelun ominaisuudet ovat aivan omaa luokkaansa – eikä yksikään toinen VPN-palvelun tarjoaja kykene vielä päihittämään Nordin toimintaa vuonna 2022. NordVPN palvelua pidetäänkin alan kultastandarina. Käytännössä muita VPN -palveluja verrataan NordVPN:ään: kuinka hyvin tämä palvelu yltää NordVPN:n tasolle.

– Datame.fi -tiimi

Nopeus
Luotettavuus
Käyttökokemus
Ominaisuudet
Hinta

Plussat ja miinukset:

NordVPN Plussat:
+ Nopeat serverit (5200+)
+ Netflix ja suoratoistopalvelut
+ Torrentit/P2P toimivat
+ Selkeä politiikka – ei lokeja
+ Helppokäyttöinen sovellus
+ Militaari-tasoinen datansuojaus
+ Ei IPS/DNS vuotoja löydetty
+ Erinomainen VPN pelaamiseen
NordVPN Miinukset:
Alennukset vain määräaikaisista sopimuksista
Ei toimi Kiinassa

4.6

Lue alta koko arvostelu:

Miksi NordVPN on niin suosittu?

Jos olet koskaan aikaisemmin etsinyt verkosta tietoa erilaisista VPN-palveluista tai olet jo ehtinyt hyödyntää VPN-palveluiden tarjoamia työkaluja omassa netin käytössäsi, on lähes varmaa, että olet vähintäänkin kuullut mainittavan NordVPN:n nimen.

Tämä Panamassa päämajaansa pitävä VPN-palveluntarjoaja ei ole täysin syyttä sijoittunut vuodesta toiseen maailman parhaimpien VPN-palveluiden TOP 5 –kärkeen.

VPN-palveluiden suosion kasvaessa on sanomattakin selvää, että myös palveluntarjoajat ovat joutuneet elämänsä kovimpaan kilpailuun asiakkaiden suosiosta. Tänä päivänä ei enää riitä, että palveluntarjoaja kykenee tarjoamaan käyttäjilleen perussuojan, vaan rahoille haetaan vastinetta myös monilla muilla osa-alueilla.

Se, mikä on aina nostanut tämän palveluntarjoajien esille kymmenien muiden kilpailijoiden joukosta, on ollut se, että NordVPN tarjoaa kaikki käyttäjien etsimät parhaat VPN-ominaisuudet kompaktissa paketissa. Laadukkaan käyttökokemuksen lisäksi yrityksellä on hallussaan valtava palvelinten arsenaali jokaisessa maailman eri kolkassa. Tämän lisäksi palveluntarjoaja turvaa käyttäjiensä verkkoliikenteen uudenlaisella tekniikalla, WireGuard mukaan lukien, minkä ansiosta NordVPN:n asiakkaat voivat todella tuntea saavansa rahoilleen vastinetta.

NordVPN on voittanut useaan otteeseen myös kansainvälisiä äänestyksiä lukuisissa tekniikan lehdissä, kuten brittiläisen PCMag-lehden Editors’ Choice –palkinnon sekä vastaanottanut positiivisia arvosteluita monilta arvostetuilta toimijoilta, kuten Forbesilta, Business Insideriltä ja The Huffington Postilta.

NordVPN mahdollistaa USA:n Netflixin

On sanomattakin selvää, että miljoonat käyttäjät ympäri maailmaa hakevat itselleen parasta VPN-palvelua nimenomaan muiden maiden suoratoistopalveluiden katseluun. Monien suoratoistopalveluiden sisältö on rajoitettu ylläpitäjän asettamien ja hallinnoimien maakohtaisten rajoitusten vuoksi, mikä on johtanut siihen, että katsojat eri puolilla maailmaa pääsevät käsiksi vain sellaiseen sisältöön, joka on määritetty käyttäjän oman IP-osoitteen antaman sijainnin mukaan.

Yksi käyttäjien halutuimmista sisällöistä on Yhdysvaltojen Netflix, joka tarjoaa katsojilleen muita maita monipuolisempaa sisältöä. Netflix lienee ollut myös yksi kaikkein suurimmista vastuksista VPN-palveluille, sillä sen jatkuvat päivitykset ovat johtaneet siihen, että aikaisemmin Netflixissä toimineet VPN-palvelimet eivät kykene enää kiertämään suoratoistopalvelun asettamia maakohtaisia rajoituksia uudelleen. Tästä syystä VPN-palvelut ovat lähteneet mukaan tähän sanattomaan sotaan ja pyrkivät tarjoamaan käyttäjilleen mahdollisuuksia Netflixin maakohtaisten rajoitusten kiertoon.

Myös NordVPN tietää, että monet sen käyttäjistä maksavat palvelusta vain siksi, että pääsisivät käsiksi tähän Netflixin himoittuun sisältöön. Tästä syystä se on myös panostanut palvelintensa kykyyn kiertää Netflixin alituiseen tahtiin päivittyvät maakohtaiset estot ongelmitta. Vaikka osa käyttäjistä on ilmaissut netin foorumeilla, että aikaisemmin toimiviksi osoittautuneet palvelimet eivät ole enää yhteensopivia Netflixin kanssa, NordVPN kehittää jatkuvasti palvelimiaan, minkä vuoksi käyttäjät pääsisivät nauttimaan monipuolisesti Netflixin valikoimasta omasta sijainnistaan riippumatta.

Myös muut suoratoistopalvelut toimivat NordVPN:n kautta

NordVPN:n SmartPlay-ominaisuuden ja NordLynx-protokollan avulla palvelu näyttäisi pääsevän lähes minkä tahansa suoratoistopalvelun maakohtaisten rajoitusten ohitse. Monipuoliset testit ovat lisäksi osoittaneet, että NordVPN kykenee tarjoamaan käyttäjilleen nopealla kaistanleveydellä varustetun suoratoiston riippumatta siitä, missä päin maailmaa käyttäjän todellinen IP sijaitsee.

Itse asiassa tätä palveluntarjoajaa on mainostettu useampaan otteeseen yhtenä parhaimmista VPN-palveluista suoratoistopalveluiden tiukkojen rajoitusten ohittamiseen, ja NordVPN onkin loistanut testeissä huomattavasti useammin kuin sen kilpakumppanit. Netflixin lisäksi NordVPN on todistetusti yhteensopiva esimerkiksi BBC iPlayerin, Hulun, ESPNin, Amazon Prime Videon, HBO:n sekä Disneyn kanssa.

Torrentit suojatusti ja nopeasti

Suoratoistoon suunnattujen palvelinten lisäksi NordVPN:n valikoimasta löytyy reilusti yli 5 000 P2P-tiedostojen jakamiseen ja lataamiseen optimoitua palvelinta. Näihin palvelimiin käyttäjät pääsevät helposti käsiksi laitteelle ladattavalta sovellukselta, mikä puolestaan säästää runsaasti aikaa verrattuna siihen, että käyttäjän tulisi testata palvelin kerralla nähdäkseen, mikä niistä soveltuu P2P-toimintaan.

Jokainen näistä P2P-optimoiduista palvelimista tarjoaa käyttäjille rajoittamattoman kaistanleveyden ja datan, joiden myötä käyttäjät voivat lähettää ja jakaa niin paljon tiedostoja kuin haluavat. NordVPN:n tiukan lokikäytännön ansiosta myös käyttäjien torrent-aktiivisuudesta ei pidetä kirjaa.

NordVPN:n P2P-optimoidut palvelimet ovat yhteensopivia kaikkien tunnetuimpien torrent-alustojen, kuten uTorrentin, BitTorrentin ja Vuzen kanssa. Palvelimelle yhdistäminen onnistuu helposti, sillä käyttäjän ei tarvitse kuin valita sijainti ja protokolla valmiiksi kootusta P2P-palvelinten listasta, jolloin NordVPN ehdottaa niistä automaattisesti parasta.

Palvelinten nopeus

On täysin normaalia, että VPN-yhteyden ollessa päällä toiminto vaikuttaa poikkeuksetta verkkoselaimen suorituskykyyn. Tästä syystä VPN-palveluiden tarjoama nopeus ei juuri koskaan yllä verkkoselaimen alkuperäiseen nopeuteen silloin, kun VPN-yhteys on päällä. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että VPN-palveluiden käyttämät salausprotokollat hidastavat automaattisesti verkkoyhteyttä, mutta samalla käyttäjät saavat vastineeksi täyden suojan ja anonymiteetin, joiden myötä verkossa liikkuminen on huomattavasti turvallisempaa kuin ilman VPN-yhteyttä.

Uusimmissa nopeustesteissä NordVPN on onnistunut erittäin hyvin ja sijoittunut kymmenen nopeimman VPN-palveluntarjoajan joukkoon. Aikaisemmin NordVPN on kärsinyt nimenomaan epätasaisista yhteysnopeuksista – johtuen todennäköisesti sen valtavasta palvelinten valikoimasta – ja monet käyttäjät ovat tuoneet ilmi ongelmia siitä, että sen palvelimet eivät ole kyenneet ylläpitämään tasaista kaistanleveyttä, jolloin esimerkiksi suurempien tiedostojen lataamisessa on ilmennyt ongelmia.

NordVPN on kuitenkin ottanut käyttäjien kritiikin vakavasti ja parantunut tuloksiaan huomattavalla tavalla esimerkiksi edellisen vuoden tilastoihin verrattuna. Käyttäjän alkuperäiseen sijaintiin perustuvan sovellukseen sisäänrakennetun toiminnon avulla käyttäjät pääsevät myös oikotietä NordVPN:n nopeimmalle palvelimelle. Tämän toiminnon ansiosta käyttäjät voivat olla varmoja, että heillä on käsissään aina kaikkein tehokkaimmilla yhteysnopeuksilla varustettu palvelin.

Nopeustesti ilman VPN-yhteyttä Elisan 100M kuituverkkoon kytketyllä laajakaistalla:

Nopeustesti suomalaisella VPN-serverillä:

Kuten kuvasta näkyy, niin lataus- ja lähetysnopeudet heikkenevät vain noin 4 prosentin verran. Eli puhutaan siis todella nopeasta VPN-palvelusta.

Nopeustesti USA:ssa sijaitsevalla VPN-serverillä:

USA:n serveriltä testattuna latausnopeus on lähes sama, joskin lähetysnopeus puolittuu ja viivettä tulee hieman lisää. Viiveen lisääntyminenkin pysyy kuitenkin kohtuullisena.

Palvelimet

NordVPN:n 5 516 palvelimen valikoima sijoittuu yhteensä 59 eri maahan. Palvelimia löytyy hyvin ympäri maailmaa, ja vaikka suurin osa sen palvelimista sijoittuukin Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, löytyy palvelimia edustettuina myös Aasiasta, Etelä-Amerikasta, Intiasta ja Lähi-idästä. Hyvin edustettuna ovat myös esimerkiksi Hongkong, Turkki ja Vietnam, jotka yleensä jäävät vähemmälle huomioille monien muiden VPN-palveluiden tapauksissa, koska näiden maiden Internet-käytännöt tunnetaan normaalia tiukempina.

On hyvä pitää mielessä, että suuri määrä palvelimia ei automaattisesti tarkoita laadukkaampaa palvelua. Suuresta palvelinten määrästä johtuen NordVPN on kärsinyt aikaisemmin esimerkiksi epätasaisista yhteysnopeuksista, joista kerrottiin jo edellisessä osiossa. Tämä asia on kuitenkin nopeustestien perusteella korjattu. Samalla lukuisten palvelinten käyttäminen tuo yleensä käyttäjille monia eri etuja, kuten monipuolisia mahdollisuuksia määrittää itse vapaasti, minne päin maailmaa haluaa sijaintinsa piilottaa.

NordVPN on pyrkinyt siirtämään kaikki palvelimensa samaan sijaintiin, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että se tulee lopulta vastaamaan itse kaikesta palvelintensa kautta tapahtuvasta liikenteestä. Tämä käytäntö parantaa palvelinten turvallisuutta ja tehostaa palvelimilla tapahtuneiden virheiden ja ongelmien paikantamista, jolloin myös niiden korjaaminen nopeutuu. Samaa tekniikkaa ovat hyödyntäneet aikaisemmin jo useat muut VPN-palvelut – tosin harvan kilpailijan arsenaali yltää samoihin lukemiin kuin NordVPN vaikuttava 5 516 palvelimen valikoima.

Militaari-tason turvallisuus

Yksi puhutuimmista NordVPN:n ominaisuuksista on ollut sen vankka turvallisuustaso, jonka ansiosta käyttäjät voivat surffailla hyvillä mielin verkossa tietäen, että tämä palveluntarjoaja antaa rahoille vastinetta.

NordVPN hyödyntää suojauksessaan niin kutsuttuja Multihop-yhteyksiä, jotka kulkevat Double VPN –nimellä. Tämän ominaisuuden tehtävänä on reitittää VPN-yhteys toisen palvelimen kautta. Tämä puolestaan mahdollistaa sen, että mikäli VPN-yhteyden toinen osa syystä tai toisesta vaarantuu, toinen osa suojaa yhteyden varmistaen, että käyttäjän tiedot pysyvät turvassa katkeamatta.

Double VPN:n lisäksi NordVPN hyödyntää Windowsin ja Androidin laitteilla jaettua tunnelointia, jonka ansiosta käyttäjät voivat määrittää, mikä liikenne kulkeutuu VPN-yhteyden kautta ja mikä taas alkuperäistä reittiä. Turvaominaisuuksiin kuuluu myös Onion Over VPN –nimellä kulkevia palvelimia, jotka on suunnattu parantamaan käyttäjien turvallisuutta Toria käytettäessä. Näiden ominaisuuksien lisäksi käyttäjät voivat vahvistaa turvallisuustasoa suojaamalla esimerkiksi salasanansa ja tiedostonsa tehokkailla NordPass- ja NordLocker-toiminnoilla lisämaksua vastaan.

Mitä protokolliin tulee, NordVPN käyttää oletusarvona WireGuardin kautta toteutettua uudenlaista NordLynxiä, joka on yhteensopiva Android-, iOS-, macOS- ja Windows-laitteiden kanssa. Jos käyttäjät haluavat, he voivat vaihtaa protokollan kenties tutumpaan ja monien muiden VPN-palveluntarjoajien käyttämään OpenVPN-protokollaan, joka on saatavilla kaikille samoille laitteille kuin NordLynx. IKEv2/IPsec-protokollat ovat puolestaan saatavilla iOS- ja macOS-laitteiden käyttäjille.

NordVPN:n oletusprotokolla NordLynx muistuttaa pitkälti OpenVPN-protokollaa, sillä kyseessä on OpenVPN:n tapaan avoimen lähdekoodin protokolla. OpenVPN:stä poiketen NordLynx hyödyntää käyttäjien turvallisuuden takaamiseksi aikaisempaa uudempia salaustekniikoita sekä tukee entistä parempia yhteysnopeuksia.

KillSwitch

Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi NordVPN on sisällyttänyt palveluihinsa kätevän KillSwitch-toiminnon, joka on monille VPN-käyttäjille tuttu ominaisuus. Tämän toiminnon avulla käyttäjä pysyy suojattuna myös silloin, jos VPN-yhteys syystä tai toisesta katkeaa. Ja vaikka näin ei todennäköisesti kävisikään usein, on hyvä, että tämä ominaisuus pidetään kytkettynä päälle, sillä tällä tavoin käyttäjät voivat olla varmoja, että heidän verkkoliikenteensä on tarkoin suojattu.

DNS-vuotosuoja ja sen luotettavuus

Toinen olennainen osa VPN-palveluntarjoajan turvatasoa on DNS-vuotojen ehkäiseminen. DNS-vuotojen havaitseminen on ilman testausta mahdotonta, joten käyttäjät itse eivät pysty tätä huomaamaan. DNS-vuoto on mahdollinen myös VPN-yhteyden ollessa päällä.

NordVPN tarjoaa käyttäjilleen sekä DNS- että IP-vuotosuojauksen. Testeissä se on pärjännyt hyvin, sillä niissä ei ole havaittu tuoreimpien tietojen mukaan tietovuotoja niin DNS:n kuin IP:nkään suhteen. Lisäksi NordVPN suosittelee käyttäjilleen DNS-vuototestin tekemistä, jolloin käyttäjät voivat itse testata, ettei heidän VPN-yhteytensä vuoda tärkeitä tietoja.

Testin tekeminen onnistuu helposti NordVPN:n kotisivuilla jaetun linkin kautta, joka vie käyttäjän palveluntarjoajasta riippumattomalle sivustolle. Jos testin tuloksena selviäisi, että DNS vuotaa, tällöin ongelmasta tulisi ilmoittaa viipymättä NordVPN:n asiakaspalveluun, jolloin he pystyvät korjaamaan tilanteen mahdollisimman nopeasti.

DNS-vuotojen suojaaminen on VPN-palveluntarjoajalle tärkeä ominaisuus, sillä DNS-vuoto voi mahdollistaa sen, että esimerkiksi ohjelmistossa tapahtuvat viat ja selaimeen kohdistuneet tietoturva-aukot voivat vuotaa käyttäjän tietoja kolmansille osapuolille, jolloin se myös altistaa käyttäjän erilaisille seurantaohjelmille, hakkereille ja vakoojille.

Laitetuki

NordVPN tukee VPN-yhteyksiä Androidin, iOS:in, Linuxin, macOS:in ja Windowsin laitteille. Tämän lisäksi käyttäjillä on mahdollisuus määrittää VPN-yhteys suojaamaan joitakin reitittimiä. Tämän lisäksi NordVPN tarjoaa myös laajennuksia Firefoxille ja Chromelle sekä tasokkaan kattavuuden kaikille samaan verkkoon yhdistetyille laitteille, eli tämän myötä käyttäjillä on mahdollisuus suojata samalla yhteydellä myös sellaiset kodin laitteet, jotka eivät yksin pystyisi yhdistymään VPN-verkkoon.

Käyttöliittymän toimivuus ja käyttökokemus

NordVPN:n sovellukset on luotu sekä mobiililaitteille että työpöytäversioon. Sovellukset latautuvat kohdelaitteelle nopeasti ja niiden asennus onnistuu myös aloittelijalta. Yhteyden muodostaminen VPN-palvelimeen onnistuu parhaimmillaan vain muutamassa sekunnissa NordVPN:n kätevän pikayhteys-ominaisuuden ansiosta, jolloin sovellus etsii käyttäjälle parhaimman mahdollisen palvelimen automaattisesti käyttäjän omaan IP-osoitteeseen pohjautuen. Halutessaan käyttäjä voi tietysti yhdistää laitteensa myös manuaalisesti haluamaansa sijaintiin.

Tämän lisäksi käyttäjillä on mahdollisuus tallentaa palvelimia omalle suosikkilistalleen, josta he voivat helposti löytää seuraavalla kerralla esimerkiksi nopeiten Yhdysvaltojen Netflixiä pyörittävän selaimen tai parhaan P2P-optimoidun selaimen. Asetukset-kohdasta käyttäjät voivat puolestaan mukauttaa omia asetuksiaan parantamalla esimerkiksi turvallisuustasoa kytkemällä päälle NordVPN:n CyberSec-ominaisuuden, KillSwitch-toiminnon tai muita laajennuksia.

NordVPN:n sovellusten käyttö on tavalliselle tallaajille yksinkertaista, mutta samalla sovellukset on pakattu täyteen erilaisia lisäominaisuuksia, joista myös kokeneemmat VPN-käyttäjät hyötyvät. Sovellus asennetaan automaattisesti laitteelle perusasetusten mukaisesti, mikä riittää tavallisella käyttäjällä hyvin turvalliseen ja huolettomaan surffailuun, mutta halutessaan käyttäjät voivat tuunata asetuksia paremmin omiin tarpeisiinsa mukautuen.

Lokitiedot ja yksityisyys

Kun VPN-palveluntarjoajia halutaan rankata paremmuusjärjestykseen, on ehdottoman tärkeää, että vertailuun otetaan mukaan palveluntarjoajien hyödyntämä lokikäytäntö sekä käyttäjien yksityisyydensuoja. Koska VPN-palveluita käytetään nimenomaan oman henkilöllisyyden suojaamiseen ja verkkoliikenteen turvaamiseen, on äärimmäisen tärkeää, että VPN-palvelut kykenevät tarjoamaan asiakkailleen juuri tätä.

Yksi tehokkaimpia tapoja tarkistaa VPN-palvelun takaama yksityisyyden taso on tutustua tarkemmin niiden lokikäytäntöön ja yksityisyydensuojaan. On hyvä pitää mielessä, että VPN-yritys voisi halutessaan seurata kaikkia järjestelmänsä kautta kulkevia tietoja ja luovuttaa niitä kolmansille osapuolille. Tästä syystä on tärkeää valita sellainen VPN-palveluntarjoaja, joka sitoutuu tiukkaan nollalokin käytäntöön, jonka ansiosta käyttäjien tietoja ei seurata, tallenneta eikä luovuteta kolmansille osapuolille.

Koska NordVPN pitää päämajaansa Panamassa, se on myös sitoutunut noudattamaan Panaman lakeja. Panama on yksi parhaimmista maista ylläpitää VPN-palvelua, sillä se ei kuulu 5/9/14 Eyes –nimellä kulkeviin alliansseihin, jotka ovat saavuttaneet vuosien varrella kyseenalaista mainetta kansalaisten tietojen urkinnassa ja näiden tietojen jakamisessa kyseiseen allianssiin kuuluvien maiden välillä. Näin ollen, mikäli NordVPN joutuisi oikeudellisiin toimenpiteisiin, sen velvollisuutena olisi vastata vain Panamassa hallitsevan tuomioistuimen antamaan määräykseen.

Kun puhutaan käyttäjien verkkoliikenteestä ja sen seuraamisesta, Panaman lait tunnetaan tässä mielessä hyvin joustavina lakeina. Monissa muissa maissa vastaavat lait painostavat myös VPN-palveluntarjoajia seuraamaan ja pitämään kirjaa käyttäjiensä verkkoliikenteestä. Nämä tiedot voidaan myös tallettaa VPN-palveluntarjoajan järjestelmään tietyksi ajanjaksoksi, jossa ne ovat saatavilla esimerkiksi niissä tapauksissa, kun paikallinen viranomainen niitä vaatii.

Vaikka on ehdottoman väärin, että VPN-palveluita käytetään laittomaan toimintaan, on erittäin tärkeää, että palveluntarjoaja pystyy takamaan käyttäjilleen täyden anonymiteetin, sillä loppujen lopuksi kuluttajat maksavat juuri tästä. Koska Panaman lait eivät ole datan keräämisen ja säilönnän suhteen tiukkoja, NordVPN:n ei tarvitse näihin lakipykäliin nojaten ylläpitää tai seurata käyttäjiensä verkkoliikennettä, minkä ansiosta se on yksi harvoista tämän päivän VPN-palveluista, jotka pystyvät takaamaan asiakkailleen täyden nollalokin palvelun.

Mainokset

Mainonnan suhteen NordVPN tarjoaa käyttäjilleen CyberSecin, jonka tarkoituksena on estää haitallisten sivustojen ja bottiverkkojen lisäksi myös mainoksia. CyberSecin toimintaa on helppo ymmärtää, sillä sen tehtävänä on yksinkertaisesti blokata käyttäjän verkkoselaimen pääsy sellaisille verkkosivustoille, joilla se havaitsee tai epäilee sijaitsevan erilaisia haittaohjelmia tai tietojen kalastelua. Tämän lisäksi se onnistuu estämään mainosten ponnahdusikkunoita, mikä puolestaan auttaa ylläpitämään parempia yhteysnopeuksia.

CyberSec-toiminto on kytkettävä päälle erikseen sovelluksen Asetukset-valikosta. Kyseinen toiminto on tällä hetkellä saatavilla Windowsin, iOS:in, macOS:in ja Linuxin laitteille. Androidin laitteille samaa toimintoa ei valitettavasti ole saatavilla, sillä Google Play Storesta ladattava Android-sovellus ei pysty Googlen käytäntöjen takia estämään mainoksia. Kyseinen sovellus onnistuu kuitenkin tunnistamaan CyberSecin tavoin haittaohjelmat ja suojaa käyttäjiä estämällä pääsyn näille verkkosivustoille.

Hinta-laatusuhde

NordVPN:ltä löytyy tällä hetkellä kolme eri hinnoittelua: 9,56 euroa kuukaudessa, 47,20 euroa vuodessa tai 71,20 euroa kahden vuoden välein. Vuoden ja kahden vuoden tilauksissa on kyse tarjouksesta, joten hinnat todennäköisesti päivittyvät kalliimpaan tarjouksen loppuessa.

NordVPN on sijoitettu palveluntarjoana jo pitemmän aikaa VPN-palveluiden kalliimpaan kastiin, mutta näiden tarjouksien ansiosta kyseessä on oikeastaan keskikastiin kuuluva VPN-palvelu. Kuten monien muidenkin VPN-palveluiden kohdalla, eniten kuluttajat säästävät valitsemalla mahdollisimman pitkäaikaisen tilauksen, joka esimerkiksi NordVPN:n nykyisen tarjouksen myötä maksaa 2,97 euroa kuussa kahden vuoden ajan.

Se, mitä NordVPN tarjoaa tämän rahan edestä, on kuitenkin hintansa väärti. Vuosi vuoden perään parhaimpien VPN-palveluntarjoajien joukkoon rankattu NordVPN on osoittanut, että se kykenee tarjoamaan asiakkailleen laadukkailla turvaominaisuuksilla varustetun täyden palvelun VPN-konseptin, joka näyttää kilpailijoilleen yhä uudestaan, kuinka muutamalla lisäeurolla kuluttaja saa ulottuvilleen monipuolisilla ominaisuuksilla varustetun VPN-palvelun.

Jos hinta kuitenkin säikäyttää, markkinoilta löytyy tänä päivänä myös lukuisia muita laadukkaita VPN-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat täyden palvelun turvatasoa ja erikoistuneita palvelimia ympäri maailmaa huomattavasti edullisempaan hintaan. NordVPN puolestaan sopii hieman erikoistuneempia ominaisuuksia metsästäville VPN-käyttäjille, jotka haluavat panostaa äärimmäiseen turvallisuuteen ja anonymiteettiin verkossa liikuttaessa.

NordVPN: Plussat ja miinukset

NordVPN tarjoaa monien testien perusteella vastinetta rahoille. Se pitää sisällään lukuisia laadukkaalle VPN-palvelulle ominaisia piirteitä, kuten nopean asiakaspalvelun, huipputason turvaominaisuudet, erikoistuneet palvelimet ympäri maailmaa sekä maksulliset lisäpalvelut ekstrasuojaa hakeville käyttäjille.

Tässä vielä NordVPN:n plussat ja miinukset kertauksena:

+ Erinomainen hinta-laatusuhde
+ Edistykselliset turvatoimet ja lisäominaisuudet käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi
+ Nopeat palvelimet ympäri maailmaa
+ Kiertää suoratoistopalveluiden maakohtaiset rajoitukset
+ Tukee torrentia
+ Sulava käyttökokemus
+ Monipuoliset ominaisuudet myös kokeneemmille VPN-käyttäjille
+ Sijainti Panamassa, täyden nollalokin palvelu

– Mainosten estoa ei ole saatavilla Androidin laitteille
– Jokseenkin kallis
– Edelleen joitakin vaikeuksia Netflixin maakohtaisten estojen kiertämisessä, vaikka tähän erikoistuneita palvelimia kehitetään jatkuvaan tahtiin
– Ei ilmaisversiota

Asiakaspalvelu

Yksi tapa erotella parhaimmat VPN-palveluntarjoajat joukosta on se asiakaspalvelun laatu, jota huipputason VPN-palvelut pystyvät asiakkailleen tarjoamaan. Tähän pohjautuen NordVPN tarjoaa asiakkailleen sekä ympäri vuorokauden toimivan live-chatin että perinteisemmän lippujärjestelmän.

Ennen asiakaspalvelijalle yhdistämistä käyttäjät voivat kokeilla, saisivatko he vastauksen ongelmaansa chatbotilta, joka on osoittautunut hyödylliseksi apuvälineeksi monissa peruskysymyksissä, kuten sovelluksen asentamisessa ja tilin luomisessa. Ja tietysti, mikäli chatbot ei pysty vastaamaan käyttäjän tarpeisiin, voi chat-ikkunan avata suoraan asiakaspalvelijalle, josta apua ongelmatilanteisiin on mahdollista saada jopa muutamissa minuuteissa.

Kokeile palvelua 30 päivän ajan

Jatkuvien huijausyritysten takia NordVPN on valitettavasti poistanut valikoimastaan ilmaisen kokeilujakson, mutta tarjoaa edelleen uusille asiakkailleen 30 päivän rahat takaisin –takuuta, jonka sisällä käyttäjät voivat peruuttaa tilauksensa vapaasti ja saada näin rahansa takaisin.

30 päivän kokeilujakson aikana uusilla asiakkailla on mahdollisuus päästä testaamaan sekä palvelun perus- että premium-ominaisuuksia riskittömästi. Tämä onkin loistava tapa kokeilla palvelun ominaisuuksia käytännössä ja nähdä luotettavalla tavalla, millainen palvelu on kyseessä ja onko siitä todella hyötyä omassa netin käytössä.

Tämän lisäksi tarjolla on usein erilaisia koodeja ja alennuksia, joiden kautta onnekkaat käyttäjät voivat löytää normaaleja hintoja edullisempia tarjouksia, ja joiden ansiosta NordVPN voi tarjota rahoille vieläkin enemmän vastinetta


100% Ajantasalla oleva VPN vertailu

100% Ajantasalla oleva VPN vertailu

Scroll to Top