Puhelin ei tunnista SIM-korttia? Katso ohjeet kuinka toimia!

Kävikö sinulle niin, että puhelimesi ei yhtäkkiä tunnistakaan enää sim-korttia? Usko tai älä, mutta et ole ongelmasi kanssa yksin.

Ongelmat sim-kortin toiminnan kanssa ovat itse asiassa varsin yleisiä ja monesti myös helposti ratkaistavissa. 

3 yleisintä syytä miksi puhelin ei tunnista sim-korttia

  • 1Sim-kortti on pois paikaltaan. Jos puhelin on pudonnut tai muuten saanut pienen iskun, niin sim-kortti on voinut hieman liikahtaa pois paikaltaan. Voit poistaa SIM-kortin paikaltaan ja asettaa sen uudelleen.
  • 2SIM-kortissa tai itse korttipaikassa voi olla pölyä tai muuta likaa. Voit puhdistaa SIM-kortin pinnan hellävaraisesti. Jos likaa on juuttunut korttipaikkaan, niin puhdistuksessa voidaan käyttää paineilmaa.
  • 3Puhelinen kortinlukija voi olla rikki. Vaihda puhelimeesi toinen SIM-kortti, jonka tiedät varmasti toimivan. Jos toinen SIM-kortti toimii puhelimessasi, niin vika on suurella varmuudella SIM-kortissasi. Mikäli toinenkaan SIM-kortti ei toimi, niin siinä tapauksessa vika on todennäköisesti puhelimessasi.

Kyseessä voi olla myös PUK-koodi

Mikäli puhelimen PIN-koodi syötetään väärin riittävän monta kertaa, niin puhelin menee lukkoon, jonka voi avata ainoastaan niin sanotulla PUK-koodilla. Mikäli PUK-koodikin syötetään väärin liian monta kertaa, niin tämä toimenpide lukitsee SIM-kortin lopullisesti, jonka jälkeen sitä ei saa enää toimimaan.