Puhelinliittymä lapselle

Paras Puhelinliittymä lapselle 2023

Paras puhelinliittymä lapselle 2023

Moi Rajaton 4G

200Mbit/s Rajaton
Puhelut 0,055 €/min
Tekstiviestit 0,055 €/kpl
Ei sitoutumista

Telia Rajaton 200M

Huippunopea 200Mbit/s rajaton data kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa
Rajattomat puhelut
Rajattomat tekstiviestit
30Gt/kk EU/ETA-maat

DNA Nopea 4G Rajaton Plus

Nopea ja rajaton 200Mbit/s data Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa
Rajattomat puhelut
Rajattomat viestit
30Gt/kk EU:ssa

Selaa liittymätarjouksia ja vertaile ominaisuuksia

Oletko etsimässä edullista puhelinliittymää lapselle?

Liittymävertailumme auttaa löytämään ominaisuuksiltaan juuri sinun lapselle sopivimman liittymän.

Tee vertailu ja löydä paras liittymä!

Valitse liittymän ominaisuudet

Vertaa ja tilaa edullisin liittymä

Puhelinliittymä koululaiselle

Monissa perheissä eletään syksyllä jännityksen hetkiä, kun ekaluokkalaiset siirtyvät opintielle. Lapsille tilanne on uusi ja jännittävä, mutta vanhemmat eivät sen puoleen pääse yhtään sen helpommalla – sen lisäksi, että lapsi joutuu nyt kulkemaan koulumatkansa yksin, hän voi joutua viettämään kotona itsekseen useita tunteja vanhempien ollessa töissä.

Jokainen vanhempi haluaa varmasti varmistaa, että lapsella on aina kaikki hyvin. Yksi tehokkaimmista tavoista olla yhteydessä lapseen missä ikinä hän kulkeekin on luonnollisesti puhelimen välityksellä. Koulun aloittaminen onkin yksi merkittävimmistä hetkistä, jolloin vanhempien tulee alkaa pohtia, tulisiko lapselle hankkia oma puhelin ja tämän myötä myös oma puhelinliittymä.

Puhelinliittymän ansiosta lapsi on aina yhden puhelinsoiton päässä. Näin vanhemmat voivat pitää yhteyttä lapseen tarkistaakseen, että kaikki on kunnossa, mutta samalla tapaa myös lapsi pystyy soittamaan vanhemmilleen tai kenelle tahansa muulle lähipiirin luotettavalle aikuiselle, jos jotain tapahtuu – unohtamatta tietysti, miten helppoa yhteydenpito ja jutustelu kavereiden kanssa on.

Mitä kannattaa ottaa huomioon liittymän valinnassa lapselle?


Puhelinliittymän valinnassa lapselle kannattaa kiinnittää huomiota useisiin eri tekijöihin. Ensinnäkin on hyvä pitää mielessä, että lapsi ei todennäköisesti tarvitse sitä kaikkein kalleinta ja tehokkaimmalla nettiyhteydellä varustettua liittymää.

On varsin normaalia, että lapsen liittymä hankitaan automaattisesti samasta paikasta, josta vanhemmat ovat hankkineet omat liittymänsä. On toki sanomattakin selvää, että aikaa ja vaivaa säästääkseen on kaikkein helpointa marssia saman palveluntarjoajan puheille ja ottaa ensimmäinen hyvältä vaikuttava liittymä vastaan.

Lapsen puhelinliittymät kannattaa kuitenkin kilpailuttaa. Kilpailuttamisen avulla vanhemmat voivat selvittää nopeasti ja helposti, millainen liittymä on sillä hetkellä markkinoiden edullisin. Toki hintaa ei kannata tuijottaa liikaa, vaan liittymän hankinnassa kannattaa aina kiinnittää huomiota ennen kaikkea niihin ominaisuuksiin, mitkä sisältyvät liittymään.

Rajattomasta määrästä puheluita ja tekstareita ei siis kannata maksaa, jos lapsi ei koskaan soita puhelimella, eikä lähetä tekstiviestejä. Monet lapset ovatkin oppineet jo pienestä pitäen esimerkiksi WhatsAppin tai Skypen salat, joten monet lapset pitävät yhteyttä lähes poikkeuksetta näiden sovellusten välityksellä, jotka toimivat kokonaan verkossa. Tällöin tulisi esimerkiksi harkita, kannattaako rajattomasta puhe- ja viestipaketista maksaa.

Toisaalta vanhempia voi myös huolettaa lapsen netin käyttö, ja tämä on monissa perheissä hyvin ajankohtainen kysymys. Lapsen netin käytölle onkin mahdollista asettaa rajoja. Liittymään voidaan hankkia myös datakatto tai erillinen datanesto-ominaisuus, jonka ansiosta lapsi voi käyttää vain tietyn määrän dataa. Vanhempien kannattaa myös valvoa lapsen netin käyttöä tarkkaan ja pyrkiä estämään lapsen pääsy sellaisille sivustoille, jotka eivät ole heille tarkoitettuja.

Myös nettiyhteyden nopeuksissa on suuria eroja ja tämä näkyy heti myös liittymän hinnassa. Mitä nopeammalla nettiyhteydellä liittymä on varustettu, sitä enemmän siitä joutuu myös pulittamaan. Yleisesti ottaen lapset eivät kuitenkaan tarvitse puhelimeensa sitä kaikkein nopeinta nettiä – usein riittää, että esimerkiksi WhatsApp-puhelut tai GPS-palveluiden käyttö onnistuvat. Lisäksi vanhempien kannattaa miettiä jo hyvissä ajoin, kannattaako lapsen liittymässä panostaa 5G-liittymään, joka ei vielä toimi koko Suomessa vai maksaa hieman vähemmän edullisemmasta 4G-liittymästä, joka toimii tällä hetkellä kattavasti koko Suomessa.

Myös lapsen puhelinliittymät kannattaa kilpailuttaa


Oli käyttötarkoitus sitten mikä tahansa, lapsen puhelinliittymät kannattaa aina kilpailuttaa. Samalla myös vanhemmat voivat löytää itselleen paremmat liittymät, sillä puhelinoperaattorit päivittävät hintojaan säännöllisesti, eli vuosi sitten hankittu ja tuolloin edullinen liittymä ei todennäköisesti ole enää se kaikkein edullisin.

Liittymät kannattaa kilpailuttaa vähintään muutaman kerran vuodessa. Tämä on helppoa, sillä uusi operaattori hoitaa aina liittymän vaihdon, jolloin myös vanha puhelinnumero siirretään uuteen liittymään. Asiakkaan ei tässä mielessä tarvitse tehdä muuta kuin odottaa uutta SIM-korttia saapuvaksi ja asentaa se sitten puhelimeen heti, kun edellisen liittymän sopimus on irtisanottu.

Mielessä kannattaa kuitenkin pitää, että jos nykyisen operaattorin kanssa on solmittu määräaikainen sopimus, edellisestä sopimuksesta joudutaan vaihdon yhteydessä maksamaan joko sakkomaksu tai jopa koko sopimuskausi loppuun, jos edellinen liittymä irtisanotaan ennen määräajan päättymistä. Näin ollen, ennen kuin uuteen sopimukseen tartutaan, vanhalta operaattorilta kannattaa aina varmistaa, onko liittymä määräaikainen vai ei.

DNA liittymä lapselle


DNA:n edullisin liittymä lapselle on tällä hetkellä DNA Jämpti, joka maksaa tarjouksena 7,90 euroa kuussa (ja 12 kk jälkeen 12,90 euroa kuussa). Liittymään kuuluu rajattomalla datan määrällä varustettu 1 Mbit/s netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa. Puheluista ja tekstiviesteistä veloitetaan käytön mukaan. Muualla EU-alueella liittymällä voi surffailla 7 Gt edestä kuussa.

Vähän vanhemman lapsen käyttöön sopii myös DNA Rajaton 4G 10M, joka maksaa tällä hetkellä tarjouksena 14,90 euroa kuussa (12 kk jälkeen 26,90 euroa kuussa). 10 Mbit/s maksiminopeudella varustettuun liittymään kuuluu rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa. Myös puhelut ja viestit ovat rajattomia ja liittymällä on mahdollista surffailla muualla Euroopassa 15 Gt edestä kuussa.

Elisa liittymä lapselle


Elisalta lapselle suositeltuja liittymiä ovat Elisa Tarkka Perus ja Elisa Huoleton 10M. 1 Mbit/s nettiyhteydellä varustettu Tarkka Perus on turvallinen valinta esimerkiksi lapsen ensimmäiseksi liittymäksi. Liittymään sisältyy rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa sekä EU-dataa 9 Gt edestä kuussa. Puheluista ja tekstiviesteistä veloitetaan käytön mukaan. Hinta Elisa Tarkka Perus -liittymässä on tarjouksena tällä hetkellä 9,90 euroa kuussa (normaalisti 12,90 euroa kuussa).

Nuorison käyttöön suositeltu liittymä on puolestaan Elisa Huoleton 10M, johon sisältyy 10 Mbit/s rajaton nettiyhteys Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa. Lisäksi koululainen pääsee surffailemaan kyseisellä liittymällä EU-alueella 15 Gt edestä kuussa. Pakettiin kuuluu rajaton määrä puheluita ja viestejä. Hintaa liittymällä on tämän hetkisen tarjouksen myötä 14,90 euroa kuussa (normaalisti 26,90 euroa kuussa).

Telia liittymä lapselle


Telia tarjoaa perheen nuorimmille useita eri vaihtoehtoja: tällä hetkellä valikoimasta lapselle suositeltuja liittymiä ovat Rajaton Lite 0,5M ja Rajaton 2M. Varttuneemmalle koululaiselle liittymien joukosta löytyy myös Rajaton 20M, joka on nimensä mukaisesti varustettu 20 Mbit/s rajattomalla netillä 19,90 euron kuukausihintaan (normaalisti 26,90 euroa kuussa).

Perheen pienimmälle Telian Rajaton Lite 0,5M voi olla toimiva vaihtoehto. Liittymä pitää sisällään 0,5 Mbit/s rajattoman netin kotimaassa. Muualla Pohjolassa, Baltiassa ja EU-alueella lapsi voi surffailla liittymän hintaan 7 Gt edestä kuussa. Puheluista ja viesteistä veloitetaan käytön mukaan ja hintaa liittymällä on tällä hetkellä 9,90 euroa kuussa.

12,90 euron kuukausihintaan (normaalisti 19,90 euroa kuussa) lapselle voidaan hankkia myös Rajaton 2M, johon kuuluu nimensä mukaisesti 2 Mbit/s nopeudella varustettu rajaton nettiyhteys kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa. Liittymään kuuluu 250 minuuttia puhetta ja 250 kappaletta tekstiviestejä sekä ilmaista dataa EU-maissa 11 Gt edestä kuussa.

Moi liittymä lapselle


Kotimaisten operaattoreiden uusin tulokas Moi tarjoaa perheen pienimmille 6 gigan simmin, jonka ansiosta vanhemmat voivat lisätä yhteiselle datatilille haluamansa sim-korttien määrän. Tällä tapaa uuden liittymän hankkiminen käy samalta istumalta vaikkapa jokaiselle perheen lapselle. 6 gigan simmi maksaa kuussa 6 euroa ja sisältää 4 Gt:n edestä dataa yhteiselle datatilille. Puheluista ja viesteistä veloitetaan puolestaan käytön mukaan. Liittymään kuuluu 100 mbit/s nettiyhteys sekä 6 Gt:n edestä dataa muualla EU-alueella.


100% Ajantasalla olevat liittymähinnat

100% Ajantasalla olevat liittymähinnat