VPN yhteys

VPN (Virtual Private Network) on teknologia, jonka avulla voit muodostaa suojatun yhteyden toiseen verkkoon internetin välityksellä. Se luo virtuaalisen “tunnelin” suojatun yhteyden muodostamiseksi, mikä estää kolmansien osapuolien pääsyn henkilökohtaisiin tietoihisi ja yksityisyyteesi verkossa.

VPN-yhteyden hyödyt

  • VPN-yhteys tarjoaa lisäturvaa verkossa liikkuvien tietojen suojaamiseksi.
  • Se estää kolmansien osapuolien pääsyn henkilökohtaisiin tietoihisi ja yksityisyyteesi verkossa.
  • Se mahdollistaa suojatun yhteyden muodostamisen toiseen verkkoon internetin välityksellä.
  • VPN voi auttaa ylittämään maantieteelliset rajoitukset, jotka saattavat olla voimassa tiettyjen verkkosivustojen käytössä
  • Voit katsoa esim USA Netflixia ilman rajoituksia
  • Pystyt katsomaan Formuloita ilmaiseksi
  • Mahdollistaa Torrenttien turvallisen käytön
  • Se voi auttaa välttämään ISP:n (Internet Service Provider) seurannan ja mahdollisen ruuhkautumisen.

Miten löytää paras VPN-yhteys?

On useita tekijöitä, joita tulee harkita löytääksesi parhaan VPN-palvelun. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on palveluntarjoajan luotettavuus ja maine. On tärkeää valita palveluntarjoaja, jolla on hyvät arvostelut ja joka on ollut toiminnassa pitkään. NordVPN on VPN-vertailun voittaja ja luotettava palveluntarjoaja.

Toinen tärkeä tekijä on palvelun kattavuus. Valitse palvelu, jolla on useita palvelimia eri maissa, jotta voit ylittää maantieteelliset rajoitukset helposti. Lisäksi sinun tulee harkita palvelun hintaa, kattavia tietosuojakäytäntöjä sekä tarjolla olevia lisäominaisuuksia, kuten tukea useille laitteille ja useita yhteyksiä samanaikaisesti.

VPN-palveluntarjoat Suomessa:

Ilmaisen ja maksullisen VPN-yhteyden erot

Suurin ero ilmaisen ja maksullisen VPN-palvelun välillä on turvallisuus. Ilmaisissa palveluissa on yleensä heikommat salausalgoritmit, eivätkä ne tarjoa yhtä hyvää tietosuojaa kuin maksulliset palvelut. Lisäksi useimmissa ilmaisissa VPN-palveluissa pääsy tiettyihin sovelluksiin tai verkkosivustoihin on rajoitettu alueellisten rajoitusten vuoksi, kun taas maksullisissa VPN-palveluissa nämä estot voidaan helposti kiertää.

Maksulliset palvelut tarjoavat usein parempaa asiakaspalvelua ja niiden käyttö on mahdollista useilla laitteilla samanaikaisesti. Valitsemastasi palveluntarjoajasta riippuen saat käyttöösi lisäominaisuuksia, kuten mainosten eston tai sisäänrakennetun Kill-kytkimen, jotka suojaavat sinua mahdollisimman hyvin julkisia verkkoja käyttäessäsi. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että maksullisen VPN-palvelun kustannukset ovat sen verran alhaiset, joten se on yksityisyyden, turvallisuuden, luotettavuuden ja yleisen suorituskyvyn kannalta investoinnin arvoinen.

Kuinka VPN-yhteys toimii?

VPN-yhteys käyttää yleensä salattuja protokollia, jotta julkisesta internet-yhteydestä voidaan luoda turvallinen, yksityinen verkko. Ottamalla yhteyden internetiin VPN-palvelun kaltaisen välittäjän kautta käyttäjät voivat varmistaa, että kaikki heidän tietonsa pysyvät turvassa, koska ne eivät ole alttiita verkossa tapahtuvalle sieppaukselle ja varkaudelle.

VPN toimii lähettämällä tietosi välipalvelimen kautta, joka toimii välittäjänä laitteesi ja internetin välillä. Kun tiedot kulkevat näiden kahden päätepisteen välillä, liikenne salataan, mikä tarkoittaa, että kolmannet osapuolet, jotka yrittävät päästä niihin käsiksi, eivät pysty siihen. Tämä konfiguraatio peittää monia käyttäjän toiminnan näkökohtia, kuten lähde-IP-osoitteen, ja tarjoaa samalla varmistetun turvallisuuden monien eri verkkoprotokollien avulla. Tällä tavoin VPN-yhteys lisää yksityisyyttä ja turvallisuutta, kun käytät julkisia verkkoja tai käytät rajoitettua verkkosisältöä.

VPN-yhteyttä tukevia laitteita on monia

VPN-yhteyden kanssa käytettävien laitteiden luettelo on yllättävän laaja: henkilökohtaiset tietokoneet ja kannettavat tietokoneet toimivat yleensä täydellisesti, mutta myös Android- ja Apple-järjestelmiä käyttävät matkapuhelimet ja tabletit ovat käyttökelpoisia vaihtoehtoja suojatun yhteyden muodostamiseen. Lisäksi lähes kaikki nykyisin markkinoilla olevat pelikonsolit tukevat VPN-yhteyttä. Kun VPN-verkkoon voidaan liittää näin monenlaisia laitteita, ei ole mitään syytä olla hyödyntämättä tätä korvaamatonta teknologiaa!