CyberGhost VPN kokemuksia

CyberGhost VPN kokemuksia ja arvostelu 2022

CyberGhost VPN kokemuksia ja arvostelu VPN -palvelusta 2022

Lyhyesti: CyberGhost on useaan otteeseen nimetty yhdeksi markkinoiden parhaimmista VPN-palveluntarjoajista. Sen lisäksi, että CyberGhost keskittyy pitkälti videoiden suoratoistoon, se on kunnostautunut monella muullakin osa-alueella, mukaan lukien tiukka yksityisyydensuoja sekä suuri palvelinten verkko ympäri maailmaa.

Arvostelu:

Toimivuudestaan tunnettu ja suosittu CyberGhost tarjoaa käyttäjilleen erinomaista suorituskykyä, ja viimeistellyt aplikaatiot eri laitteille. Yleisesti CyberGhosti on sijoittunut vuodesta toiseen Top-3 VPN-palveluiden joukkoon.

– Datame.fi -tiimi

Nopeus
Luotettavuus
Käyttökokemus
Ominaisuudet
Hinta

CyberGhost VPN:

CyberGhost VPN Plussat:
+
Armeijatason suoja ekstra-kovilla lisäominaisuuksilla
+ Laaja ja monipuolinen palvelinten verkko
+ Yhteensopivuus monien eri laitteiden kanssa
+ Vahva tietosuoja
+ Helppokäyttöinen aloittelevan VPN-käyttäjän valinta
+ Yhteensopivuus suoratoistopalveluiden ja torrentin kanssa
+ Vakuuttava tieto- ja yksityisyydensuoja
+ 45 päivän rahat takaisin –takuu
CyberGhost VPN Miinukset:
– Keskivertoa kalliimpi
Ei ilmaista kokeiluaikaa
Rajoitettu pääsy NoSpy-palvelimiin
DNS-vuotoja havaittu, vaikkakin ne korjataan nopeasti

4.6

Lue alta koko arvostelu:

CyberGhost VPN lyhyesti – miksi se on niin hyvä?

VPN-yhteys toimii niin, että kun yhteys kytketään päälle, kaikki verkossa tapahtuva toiminta kuljetetaan salatun tunnelin kautta VPN-palveluntarjoajan ylläpitämälle palvelimelle. Kun näin käy, samassa verkossa piileskelevät mainostajat, hakkerit, kyberrikolliset ja haittaohjelmat eivät pääse enää käsiksi käyttäjän tietoihin ja toimintaan.

Lisäksi, koska näyttää siltä, että liikenne on lähtöisin ylläpitäjän VPN-palvelimelta, käyttäjän todellinen IP-osoite ja tätä kautta henkilöllisyys pysyvät salattuina.

Tämä puolestaan mahdollistaa myös sen, että käyttäjät pääsevät käsiksi maakohtaisilla rajoituksilla eli geoblokeilla salattuihin sivustoihin, sillä nyt sivusto uskoo, että käyttäjän sijainti on siinä maassa, mistä tämä on yhdistänyt itsensä verkkoon VPN-palvelimen kautta.

VPN on siis tehokas työkalu monesta eri syystä. CyberGhost on helppokäyttöinen VPN-palveluntarjoaja, joka sisältää lukuisia käytännöllisiä ominaisuuksia, joita varmasti kaikki kunnollista VPN-palvelua hakevat kuluttajat arvostavat.

CyberGhostia on pidetty useampaan otteeseen myös hyvänä valintana ensikertalaisen VPN-palveluntarjoajaksi, sillä sovellus on erittäin helppo asentaa ja käyttää lähes laitteella kuin laitteella.

CyberGhost tarjoaa asiakkailleen lukuisia ominaisuuksia, joita monilla sen kilpailijoilla ei ole. Se on panostanut vuosien varrella palvelun turvallisuuteen ja luotettavuuteen sekä kertoo ylpeänä pystyvänsä kiertämään lähes kaikkien suoratoistopalveluiden asettamat geoblokit ympäri maailmaa. CyberGhost kilpaileekin ehdottomasti paras VPN palvelu -kategoriassa.

Sukelletaanpa seuraavaksi tarkemmin kyseisen palveluntarjoajan eri ominaisuuksiin ja hinnoitteluun.

Netflix ja muut suoratoistopalvelut rajoittamattomasti

Monille VPN-palvelua etsiville kuluttajille yksi tärkeimmistä kysymyksistä on: Pystyykö kyseinen VPN-palvelu kiertämään Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden asettamat geoblokit? Vastaus näyttäisi olevan CyberGhostin kohdalla kyllä.

On hyvä mainita jo tässä vaiheessa, että jopa markkinoiden parhaimmat VPN-palveluntarjoajat joutuvat kamppailemaan alituiseen tahtiin näiden suoratoistopalveluiden asettamien geoblokkien kanssa. Erityisesti Netflix on viime aikoina osannut laittaa kampoihin, sillä jopa ExpressVPN:n ja NordVPN:n kaltaisten VPN-palveluntarjoajien jättiläisten kohdalla käyttäjät ovat törmänneet ongelmaan, jossa striimaukseen suunnattu palvelin ei yhtäkkiä pystykään enää kiertämään Netflixin geoblokkia.

Tästä syystä yksi tärkeimmistä ominaisuuksista monille käyttäjille hyvässä VPN-palveluntarjoajassa on sen kyky päivittää palvelimia niin, että ne pystyvät nyt ja tulevaisuudessakin kiertämään nämä jopa riesaksi asti kasvaneet suoratoistopalveluiden hyödyntämät geoblokit. Ja tällä hetkellä ainakin CyberGhost kuuluu tähän joukkoon.

CyberGhost on yksi harvoista VPN-palveluntarjoajista, joka ottaa tehtävän näin vakavasti vastaan. Sen sovelluksista löytyykin laaja lista erikoistuneita palvelimia, jotka tukevat tiettyjä suoratoistoalustoja. Listaan sisältyvät CyberGhostin omat suositukset, jotka kertovat käyttäjälle kätevästi, mitkä sijainnit sopivat parhaiten esimerkiksi USA Netflixin, Hulun, Amazon Primen, Disney Plussan, BBC iPlayerin tai YouTube TV:n striimaukseen. Tällä tapaa käyttäjän ei itse tarvitse testata palvelimia yksi kerrallaan ja omat suosikkipalvelimet tallentuvat kätevästi personoituun listaan.

Torrentit ja CyberGhost VPN

BitTorrentin faneille CyberGhost tuo myös hyviä uutisia, sillä CyberGhost sallii BitTorrent- ja P2P-tiedostojen jakamisen VPN-palvelimiensa kautta. Yhteensopivat palvelimet löytyvät kätevästi kirjattuna kuhunkin laitteeseen ladatussa sovelluksessa, jolloin näitä palvelimia ei tarvitse erikseen selata CyberGhostin suuresta palvelinverkosta.

CyberGhost on panostanut monista muista VPN-palveluntarjoajista poiketen merkittävällä tavalla Torrent-käyttäjien turvallisuuteen, sillä se hyödyntää alustassaan kaksinkertaista salausta VPN-yhteyden turvallisuuden tehostamiseksi. Tämän oletusominaisuuden saavat käyttöönsä kaikki käyttäjät ilman lisämaksua.

Tämän lisäksi CyberGhost tarjoaa asiakkailleen myös ylimääräiseen turvallisuuteen panostaneita erikoispalvelimia eli niin kutsuttuja NoSpy-palvelimia. Nämä palvelimet on puolestaan suunnattu niille käyttäjille, jotka ovat erityisen huolissaan VPN-palvelinten turvallisuudesta, ja ovat tästä syystä valmiita maksamaan pientä ekstraa päästäkseen käsiksi huipputurvallisiin CyberGhostin erikoistiimin ylläpitämiin palvelimiin.

Nopeus

VPN-yhteyden käyttäminen vaikuttaa lähes poikkeuksetta verkon nopeuteen kielteisellä tavalla. Tästä syystä käyttäjien ei tulisi automaattisesti olettaa, että nopeina mainostetut VPN-palveluntarjoajat kykenisivät ylläpitämään verkkoyhteyden nopeutta samalla tasolla kuin ilman VPN-yhteyttä.

Vaikka turvallisella surffailulla on tämä kääntöpuoli, samalla on hyvä pitää mielessä, että parhaimmat VPN-palveluntarjoajat ovat turvallisuuden puitteissa panostaneet niin nopeisiin kaistanleveyksiin, että käyttäjät eivät tule huomaamaan eroa nettiyhteyden hidastumisessa, eli suurempienkin P2P-tiedostojen jakaminen tai UHD-kuvan pyörittäminen onnistuu helposti.

CyberGhostin suorituskyky on näiltä osin hieman sekava. Testitulosten perusteella se yltää VPN-palveluiden mediaanitulokseen, mikä ei tässä mielessä ole erityisen hyvä eikä erityisen huono. Nopeimmat yhteydet saavutettiin luonnollisesti käyttäjän omaa sijaintia lähempänä olevilla palvelimilla sekä muutamilla suosituilla Yhdysvaltojen palvelimilla, mutta esimerkiksi ruuhka-aikaan kaistanleveys voi myös näillä palvelimilla yllättäen tippua.

Palvelimet

Vaikka palvelinten määrä ei suoraan ole sidottu palveluntarjoajan laatuun, suurella määrällä palvelimia on useita eri etuja. Suurempi määrä palvelimia mahdollistaa esimerkiksi sen, että käyttäjät voivat vapaammin valita, minne päin maailmaa haluavat sijaintinsa määriittää ja millaista maakohtaista sisältöä he haluavat käyttää.

Arviointihetkellä CyberGhostilta löytyi palvelimia noin 90 maassa. Kyseessä on moniin kilpailijoihin nähden erittäin monipuolinen arsenaali, sillä palvelimia oli sijoitettu hyvin myös Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan, jotka jäävät monilta muilta VPN-palveluntarjoajilta vähemmälle huomiolle. Tämän lisäksi CyberGhost tarjoaa palvelimia esimerkiksi Hongkongissa, Venäjällä ja Vietnamissa, jotka kaikki ovat tulleet tunnetuksi alueina, jotka noudattavat länsimaita huomattavasti tiukempaa Internet-politiikkaa.

Palvelinten määrä ei sen puoleen jätä ketään kylmäksi, sillä se päihittää 5 900 palvelimen verkostollaan monet sen suuremmista kilpailijoista. Tässä vaiheessa on taas hyvä muistuttaa, että suurempi määrä palvelimia ei heti tarkoita sitä, että kyseinen palvelu olisi muita parempi, sillä on tärkeää, että VPN-palveluntarjoaja kykenee ylläpitämään näitä palvelimia laadukkaina, nopeina ja ennen kaikkea turvallisina. Katsotaanpa seuraavaksi, millä tavalla CyberGhost onnistuu viimeksi mainitulla osa-alueella.

Turvallisuus

 Yksi CyberGhostin parhaimmista turvaominaisuuksista on jaettu tunnelointi, jonka avulla käyttäjä voi päättää, mikä liikenne kulkee VPN-yhteyden kautta ja mikä taas oman IP-osoitteen kautta. Tästä ominaisuudesta on hyötyä esimerkiksi silloin, kun käyttäjä haluaa päästä käsiksi kotimaansa verkkopalveluihin, jotka muutoin VPN:n ollessa päällä olisivat geoblokin takana. Jaetun tunneloinnin lisäksi CyberGhost turvaa julkisen WiFi:n käytön, suojaa käyttäjän todellisen IP-osoitteen ja hyödyntää huipputason salausta.

DNS-vuototesteissä CyberGhost on puolestaan saanut vaihtelevia tuloksia. Jotkut käyttäjät ovat ilmaisseet VPN-palvelimen vuotavan joitakin tietoja, mutta CyberGhost on ollut näistä vuodoista jo tietoinen. Näyttäisi siltä, että nämä ongelmat korjaantuvat palveluntarjoajan toimesta nopeasti ja yritys vaikuttaa suhtautuvan vakavasti jopa näinkin pieniin uhkiin.

Protokollat

VPN-yhteyden suojaamiseksi VPN-palveluntarjoajat hyödyntävät lukuisia eri tapoja. Yksiä näistä menetelmistä ovat VPN-protokollat, joilla jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa. Tällä hetkellä yhtenä turvallisimmista ja parhaimmista protokollista pidetään avoimen lähdekoodin OpenVPN-protokollaa, joka on myös CyberGhostin protokolla Androidin, Linuxin ja Windowsin laitteissa.

Windowsin laitteille on lisäksi saatavilla IKEv2- ja L2TP-protokollat, mutta erityisesti jälkimmäistä protokollaa kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää, sillä sen turvallisuustaso ei yllä lähellekään OpenVPN:n tarjoamaa suojaa. iOSin ja macOSin tukemille laitteille CyberGhost käyttää puolestaan IKEv2-protokollaa. Tämän lisäksi kokeellisemmat käyttäjät voivat halutessaan hyödyntää uudempaa WireGuard-protokollaa, joka tosin on vielä kehitysvaiheessa.

Killswitch-toiminto

CyberGhost tarjoaa kaikkiin sovelluksiinsa automaattisen KillSwitch-toiminnon, joka suojaa käyttäjää erilaisilta tietovuodoilta myös silloin, jos VPN-yhteys syystä tai toisesta heikentyy tai katkeaa kokonaan. Siinä missä joillakin palveluntarjoajilla tämä toiminto tulee muistaa kytkeä päälle manuaalisesti, CyberGhostin KillSwitch suojaa käyttäjää automaattisesti heti, kun yhteys on muodostettu.

Yhteensopivat laitteet ja laitetuki

CyberGhost tukee monipuolisesti eri laitteita Windows, Macbook, Mac, iMac, iPhone, iPad, Android ja Android TV, Google Chrome, Firefox, Fire Stick & TV, Linux, älytelevisiot, reitittimet, Xbox One, Xbox 360, PS4, Apple TV, Roku ja Wii U mukaan lukien.

CyberGhostin VPN-yhteyttä on mahdollista hyödyntää jopa seitsemässä laitteessa samanaikaisesti. Tämä määrä päihittää monet kilpailijat, sillä VPN-palveluntarjoajien keskuudessa yhteensopivien laitteiden keskiarvona pidetään viittä laitetta, vaikka tilanne on alkanut hiljalleen taipua kuluttajien edun mukaiseksi. Joillakin GyberGhostin kilpailijoilla onkin tänä päivänä tarjolla jopa rajoittamaton määrä laitteita.

VPN-yhteys on mahdollista määrittää CyberGhostin kautta myös reitittimeen, mikä on kätevä lisä, koska tätä kautta käyttäjä voi varmistaa, että kotitalouden verkkoliikenne tapahtuu turvallisesti VPN-yhteyden kautta kaikissa samaan verkkoon liitetyissä laitteissa – myös niissä laitteissa, joihin VPN-yhteyttä ei muuten voisi määrittää erikseen.

Käyttöliittymän toimivuus ja käyttökokemus

CyberGhostia ei ole aivan turhaan kehuttu aloittelevan VPN-käyttäjän valinnaksi, sillä se tekee parhaansa varmistaakseen, että asennusprosessi olisi aina mahdollisimman helppo ja mutkaton. VPN-yhteyden luomiseksi jokaisen käyttäjän on ladattava kohdelaitteelle erillinen sovellus, jonka kautta VPN-yhteyttä hallinnoidaan. Sekä työpöytäversioille että mobiililaitteille on omat sovelluksensa.

CyberGhost on linkittänyt sivustolleen kätevät linkit kaikkiin sovelluskauppoihin, joten käyttäjän ei tarvitse erikseen lähteä niitä metsästämään. Sovelluksen lataaminen toimii lähes identtisesti minkä tahansa muun päivittäin käytettävän sovelluksen kanssa. Sisäänkirjautumista varten käyttäjän on vain avattava sovellus haluamallaan laitteella ja syötettävä sinne tilin luomisessa käytetty sähköpostiosoite ja salasana.

Muiden kuin sovelluksen kautta hallinnoitavien laitteiden määrittäminen VPN-yhteydelle soveltuvaksi on hieman haastavampaa. Näin käy esimerkiksi silloin, jos käyttäjä haluaa määrittää kotitalouden reitittimen hyödyntämään CyberGhostin VPN-yhteyttä. CyberGhostin kotisivuilta löytyvät ohjeet myös tähän tehtävään, mutta aloittelevan VPN-käyttäjän kannattaa tässä tapauksessa käyttää hyödykseen asiakaspalvelua, sillä asennustöitä reitittimen määrittämiseen on paljon.

Lokitiedot ja yksityisyys

VPN-palveluntarjoajien hyödyntämä lokikäytäntö ja yksityisyydensuoja ovat yksiä tärkeimmistä ominaisuuksista, joihin kuluttajien kannattaa kiinnittää huomiota. Miksi? Koska VPN-yhteyden ollessa päällä kyseisellä yrityksellä on mahdollisuus saada käyttäjistä jopa yhtä paljon tietoa kuin Internet-palveluntarjoajalla tavallisen verkkoyhteyden ollessa päällä ilman VPN-yhteyttä.

Tässä mielessä CyberGhost näyttäisi tekevän hyvää työtä ja se on kunnostautunut myös tällä osa-alueella varmistaakseen, että käyttäjien yksityisyys olisi aina mahdollisimman suojattu. 256-bittisen armeijatason salauksen lisäksi CyberGhost kertoo olevansa täyden nollalokin VPN-palveluntarjoaja.

Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että se ei seuraa, kerää, tallenna eikä luovuta eteenpäin käyttäjien tietoja. Palvelimen kehittämiseksi ja ongelmanratkaisun helpottamiseksi yritys seuraa esimerkiksi palvelinten suorittimien kuormitusta sekä käytettävissä olevaa muistia, mutta näihin tietoihin pohjautuen käyttäjien henkilöllisyyttä on mahdotonta päätellä.

Vaikka CyberGhostilla on ​​toimistoja kaikkialla Euroopassa, sen pääkonttori sijaitsee Romaniassa, joka on tullut tunnetuksi varsin VPN-turvallisena maana. Se ei esimerkiksi kuulu 4/9/14 Eyes –järjestöihin, eli sen ei tarvitse osallistua näihin järjestöihin kuuluvien maiden tapaan kansalaisten tietojen keruuseen ja jakamiseen.

Ainoa asia, mikä saattaa herättää kysymyksiä tarkimpien käyttäjien mielessä, on se, että yhtiön omistaa Kape Technologies PLC, jota on aikaisemmin kritisoitu sellaisten ohjelmistojen käytöstä, jotka ovat piilottaneet sisälleen runsaasti mainoksia. CyberGhost kuitenkin vakuuttaa, että emoyhtiöllä ei ole pääsyä CyberGhostin ​​käyttäjätietoihin ja tätä väitettä on tukemassa myös yhtiön vuosittain julkaisema raportti, johon kaikki CyberGhostin käyttäjät voivat tutustua vapaasti.

Mainokset

CyberGhostin VPN-yhteys on erikoistunut estämään mainoksia ja samalla se tarjoaa suojaa myös erilaisia seuranta- ja haittaohjelmia vastaan. KillSwitch-toiminnosta poiketen näitä toimintoja ei ole kytketty päälle automaattisesti, vaan käyttäjän tulee itse osata aktivoida ne sovelluksen valikosta. Tämän lisäksi on toki äärimmäisen tärkeää, että verkkoon yhdistetyt laitteet on suojattu asianmukaisilla torjuntaohjelmilla CyberGhostin tarjoaman mainosten esto-ohjelman lisäksi.

Hinta

CyberGhostin kuukausittain veloitettava tilaus maksoi arviointihetkellä 11,99 euroa. Hinta on hitusen korkeampi kuin alan nykyinen keskiarvo, jota pidetään tällä hetkellä noin 10 dollarissa eli reilussa 8 eurossa. Lisäksi on hyvä muistaa, että markkinoilta löytyy tänä päivänä lähes samoilla ominaisuuksilla varustettuja VPN-palveluntarjoajia, joiden kuukausimaksut pyörivät 5–6 eurossa. Hinnoittelultaan CyberGhostin kuukausittain veloitettava tilaus on siis kalliimmasta päästä.

Kuten monet muutkin VPN-palvelut, myös CyberGhost tarjoaa samoilla ominaisuuksilla varustettuja tilauksia eri hinnoin. Asiakkaat maksavat luonnollisesti enemmän lyhytaikaisemmasta tilauksesta, sillä pitkäaikainen tilaus hyödyttää myös CyberGhostia.

Arviointihetkellä CyberGhost tarjosi vuoden välein uusiutuvaa tilausta 3,75 euron hintaan kuussa, eli vuodessa kyseinen tilaus maksaisi yhteensä 45 euroa. Kahden vuoden välein uusiutuva tilaus tulee tätäkin edullisemmaksi eli 3,19 euroa kuussa, josta kahdessa vuodessa maksettaisiin yhteensä 76,56 euroa.

Lisäksi sivustolla oli käynnissä erikoistarjous, jonka ansiosta CyberGhostin sai lunastettua itselleen kolmeksi vuodeksi kerrallaan, jolloin hintaa kertyi kuussa 2 euron edestä. Tähän päälle CyberGhost tarjosi vielä kolmea lisäkuukautta ilman lisäkustannuksia.

Asiakaspalvelu

CyberGhostin asiakaspalvelun sisällön laatu on parantunut viimeisen vuoden aikana huomattavasti, mutta samalla se ei aivan yllä sen suurimpien kilpailijoiden tasolle. Sivusto on täynnä hyödyllistä tietoa palveluntarjoajan sisällöstä, mutta tietoa on ripoteltu sinne ja tänne. Joillekin tiedon metsästäminen voi olla turhauttavaa, mutta onneksi CyberGhost tarjoaa asiakaspalvelua myös sähköpostitse ja live-chatin kautta.

Siinä missä sähköpostiviesteihin vastaamisessa voi kestää useampikin vuorokausi, nopeampaa palvelua voi hakea live-chatin kautta, jonka saa auki napauttamalla sivuston alalaidassa olevaa Support-kuvaketta. Käyttäjän tulee vielä tässä vaiheessa ymmärtää kirjoittaa laatikkoon jotain (oikeastaan mitä tahansa), jotta järjestelmä antaisi tälle mahdollisuuden avata live-chat. Kenties hieman monimutkainen tapa saada käyttäjät ymmärtämään, että asiakaspalveluun on mahdollista saada yhteys tätä kautta.

Maksutavat ja kokeilujakso

Uudet asiakkaat voivat maksaa CyberGhostille perinteisillä maksutavoilla, kuten luottokortilla (Visa, Mastercard, American Express) tai PayPalilla, mutta täyden anonymiteetin takaamiseksi maksutapojen joukosta löytyy myös Bitcoin. Maksun yhteydessä tilaukseen on mahdollista lisätä vielä dedikoitu IP-osoite 4,25 euron hintaan kuussa ja/tai yhden vuoden Premium-tason salasanavahti 19,99 euron hintaan. Nämä ostokset ovat vapaaehtoisia.

Hinta-laatusuhteeltaan parhaimman vastineen rahoille tarjoavat CyberGhostin pitkäaikaisemmat tilaukset. Kuukausittain veloitettava summa on keskivertoa kalliimpi ottaen huomioon, että monet CyberGhostin kilpailijat tarjoavat pääpiirtein samoilla ominaisuuksilla varustettua VPN-palvelua huomattavasti edullisempaan hintaan.

Ilmaisen kokeilujakson puuttuessa uudet asiakkaat voivat kuitenkin hyötyä CyberGhostin 45 päivän rahat takaisin –takuusta, joka on monien kilpailijoiden 30 päivän takuuseen verrattuna varsin avokätinen. Kuukausittain veloitettavassa tilauksessa sama takuu on 14 päivää. Oli tilaus kumpi tahansa, sisältää se runsaasti aikaa päästä testaamaan palvelua käytännössä, ja mikäli CyberGhost ei syystä tai toisesta vakuuta, tämän aikajakson sisällä peruutetuista tilauksista on mahdollista saada rahat takaisin.

39 kuukautta – 2€/kk
12 kuukautta – 3,75€/kk
1 kuukausi – 11,99€/kk

100% Ajantasalla olevaa tietoa VPN-palveluista

100% Ajantasalla olevaa tietoa VPN-palveluista

Datame.fi tarjoaa ajantasalla olevaa tietoa VPN-palveluista. Haluamme auttaa kuluttajia löytämään parhaan tuotteen puolueettomilla VPN-arvioilla.

Datame.fi tarjoaa ajantasalla olevaa tietoa VPN-palveluista. Haluamme auttaa kuluttajia löytämään parhaan tuotteen puolueettomilla VPN-arvioilla.